Kendin Yap: Negatif Dosyalarıyla Gökkuşağı

Bu bahar kendin yapacağın renkli negatif dosyaları ile filmlerini düzenle! Özellikle Spinner filmlerin için mükemmel bir saklama alanı.

Bu fikri, negatiflerini saklamak için parasını pahalı film dosyalarına harcayan arkadaşımdan aldım. Biliyordum ki bunu bütün filmlerin için yapamam ama bu Spinner negatiflerimi saklamak için mükemmel bir yoldu.

Onun fikri çok basitti: Bazı uzun kartlar kesip sıradan bir A4 şeffaf dosyayı bu kartlarla parçalara ayıracaktık. Normal bir negatif dosyası gibi yapmak istiyorsan dosyanın delikleri dikey gelmeli. Ama ben bu delikleri dosyanın üst tarafına koydum. Böylesi, uzuuuuuuuuuun Spinner fotoğrafları için mükemmel!

Arkadaşlarımdan daha fazla fikir alıp bazı temel ofis malzemeleriyle bunu yapmaya karar verdim. İşte neye ihtiyaç duyacağının listesi:

  • A4 renkli karton
  • A4 şeffaf dosya
  • makas
  • kalıcı tükenmez kalem
  • kurşun kalem
  • cetvel
  • uzun zımba
  • kutu ile dosya

Step 1: Kartonları kes

Dikey yönde bir kartona, yatay cetvel yerleştir ve aralarında 0,8 cm bırakarak kalem ile 8 tane küçük işaretler koy. Bu işlemi karton boyunca 3 kez daha tekrarla.

Şimdi makasla 8 küçük parça kartonunu kes. (Masanı korumayı unutma).

Step 2: Şeffaf Dosyaları İşaretle

Tükenmez kalemle şeffaf dosyanın iki yanına küçük noktalar koy. Bu noktalar kartonu nereye zımbalayacağını bilmen için. Eğer istersen farklı renkte kartonlar kullanabilirsin.

Burada 4 karton ayırıcı olmalı. Benim ilk A4 dosyamın ölçüleri 22cm’e 4,4cm’di. İşaretlerin arası işiydi fakat kenarında küçük bir sorun vardı. Ayn ikinci şeffaf dosyamı aldığım zaman ölçülerimi 4.3 olarak değiştirdim. Bu benim standart ölçüm oldu.

Ayrıca, Boşlukların hepsini aynı ölçüde bırakırsan dosyan daha düzenli görünür. Bütün dosyaları üst üste koyduğun zaman da zımbaların negatiflerinin üzerine gelmez.

Step 3: Karton Parçalarını Zımbalamak

Kalemle işaretlediğin yerlere kartonları zımbala. Bu işlemi üç defa tekrarla.

Bu bölüm sabır gerektirir. Bu yüzden sana uzun bir zımba kullanmanı öneriyorum.

Dışarıda kalan karton fazlalıklarını kes. Şimdi 10 film parçası için yeterli alana sahipsin! Aynı işlemi farklı renklerle tekrarla.

Step 4: Filmlerini Düzenle

Şimdi filmlerini renklere göre yerleştirebilirsin. Aynı renkten iki dosyayı aynı tür 35mm filmi arşivlemek için kullanabilirsin. Böylece daha iyi görünecekler ve istediğin zaman kolayca bulacaksın.

Ben zaten bilgisayarımda filmlerle ilgili bir belge tutuyorum: Film ismi, tarihi, çekildiği yer, arşiv rengi ve numarası.

Step 5: Film Dosyalarını Bir Araya Topla

Şimdi kendi dosyana sahipsin. Onu istediğin gibi süsleyebilirsin (Daha sonra bunu yapacağıma eminim!). Ben negatif dosyalarımı bir başka kutu dosya içinde korumayı tercih ettim. Bunların yanına da filmlerimi daha rahat bulabilmek için film bilgilerini ekledim. Renkleri izleyerek istediğim filmi kolayca buluyorum.

Spinner negatiflerim çok uzun olduğu için film kutularının içinde kalıyor bu da filmlerin çok fazla kıvrılmasına sebep oluyordu. Şimdi gökkuşağı dosyalarımla Spinner negatiflerim güvenli ve sevimli bir yerde!

saidseni tarafından, 2013-04-03 tarihinde ve #donanım #dersler #diy #negatives #rainbow #store #tipster #negatif #handicraft #spinner #organize #file #kendin-yap #tuyo #dosya başlığında yazıldı.
Özde Karadağ tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler