Konstruktor Nasıl Kullanılır

Yepyeni mükemmel Konstruktor fotoğraf makinenin montajını bitirdikten sonra hemen çekim yapmaya başlamak için can atacağına eminiz. Bu rehberde filmi nasıl takacağını, nasıl fotoğraf çekeceğini ve film bitince nasıl geri saracağını göstereceğiz!

Film Seçmek

Konstruktor fotoğraf makinenin montajını bitirdikten sonra çekime başlamak için uygun filmi seçmen gerekiyor. Bu kullanışlı rehber ile çekim koşullarına uygun doğru ISO’da filmi bulabilirsin!

Film Takmak

  1. Film kapağını açmak için kilidini kaldır
  2. Geri sarma kolunu olabildiğince yukarı çek
  3. Filmini bölmeye yerleştir
  4. Geri sarma kolunu aşağı indir
  5. 35mm filmini sarma makarasının dişlileri film deliklerini tutana kadar çek
  6. Film ilerletme tekerini döndür ve dişlilerin film deliklerini tutup tutmadığını kontrol et
  7. Geri sarma kolunu ok yönünde çevir ve filmini sabitle
  8. Makinenin arka kapağını kapatmadan önce poz sayacını ‘36’ya ayarla. (Bu mekanizma filmi geriye doğru sayıyor. Sayaç ‘1’i gösterdiğinde filmin bitmiş demektir!)
  9. Film kapağını kapat ve kilitle
  10. Filmi iki kare sar ve pozlanmamış kısma ilerle. Film doğru şekilde sarılıyorsa filmi transport sinyali de dönecektir.

Çekim Hazırlanma & Çerçeveleme

Fotoğraf çekme zamanı geldiğinde öncelikle vizörü içindeki kapaklarla beraber açmalısın. (Fotoğraf makinesini kullanmadığın zamanlarda vizörü kapalı tutmanı öneriyoruz.)

Şimdi vizöre bak ve çekeceğin poza bak. Vizörü kullanarak çekim yaparken Konstruktor’ı göğüs ya da omuz hizasında tutmak genelde daha iyidir. Vizör ile dikey çekimler yaparken doğru açıları çekmek mümkün; bu özellikle fotoğrafik arzunuza görünmek istemediğinizde işe yarıyor! Vizördeki görüntü aynı zamanda Konstruktor’u başının üzerine kaldırdığında altından da görünüyor. Kalabalıkta yukarıdan fotoğraflar çekmek istersen bu oldukça işine yarayacaktır. Daha kesin odaklanmak için lens başlığındaki büyüteci kullanabilirsin.

Lensin Kullanımı

Konstruktor’ın sabit diyaframı var. Odağını değiştirmek için lens halkasını çevirebilirsin. Lensin halkası gövdeye yakınsa uzaktaki nesnelere odaklanıyorsun demektir. Lens halkasını sağa doğru çevirirsen gövdeden uzaklaşacaktır, böylece yakındaki nesnelere odaklanabilirsin. Lens 0.5m yakınına kadar doğru şekilde odaklanır.

Deklanşörün Kullanımı

  1. Konstruktor deklanşörünü kullanmak için ayna döndürme tuşuna reset moduna gelene kadar bas
  2. Daha sonra enstantane hızını seç. Normal çekimler için N modu (1/80s) ya da uzun pozlamalar için B (Bulb) modunu seçebilirsin.
  3. Daha sonra fotoğrafı çekmek için deklanşöre basman yeterli!

Filmi Geri Sarma

Pozlanan filmin tamamı film kartuşuna geri sarılana kadar film kapağını sakın açma.

  1. Geri sarma kolunu ok yönünde çevir. Poz sayacını kapamadığından emin ol ve geri sarma kolunu çevirirken diğer tekerin de döndüğünden emin ol. Filmi tamamen geri sardığında daha fazla zorlanmadığını hissedeceksin.
  2. Filmini almak için kapağı artık açabilirsin
  3. Filmini çıkartmak için geri sarma kolunu yukarı çek

Konstruktor dünyanın ilk 35mm SLR kendin yap fotoğraf makinesi. Onunla, sen de kolayca kendi fotoğraf makineni yapabilirsin. Analog fotoğrafçılığın arkasındaki mekanikleri öğrenirken aynı zamanda eğlenebileceğin mükemmel bir araç. Sen de kendininkini Online Dükkan'dan ya da Lomography Gallery Store'lardan satın al. Daha fazla bilgi için Konstruktor Site'sini ziyaret et.

tomas_bates tarafından, 2013-06-13 tarihinde ve #donanım #dersler #videolar #festivals #tutorial #tipster #how-to-use #how-to-shoot #kontruktor başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler