Yaz Fotoğrafçılığı: Güneş Altında Hileler!

Yaz geldi.Artık dışarı çıkma ve güneş altında fotoğraf çekme vakti! Güneş altında harika fotoğraflar çekmek için işte bazı ipuçları!

Yaz artık geldi! Dışarı çıkmanın tam zamanı ve yazla ilgili daha harika olan şey ise dışarı çıkıp güneşte fotoğraf çekmenin verdiği hazdır.

Güneş filmin için gerçekten de iyidir. Benim yetersiz ışık ve karanlık çıkma gibi kaygılarımı ortadan kaldırır. Filmimin güvende olduğunu ve harika fotoğraflar çekeceğimi hissettirir.

Fotoğraflar abecd sitesinden alınmıştır.

İşte burada güneş kendini gösterirken kullanabileceğiniz bazı hileler yer alıyor. Birincisi ve ayrıca favorim olan güneşin fotoğrafının köşesinden kendisini göstermesine izin vermek. Bunu sağ açıyı hedefleyerek kolayca yapabilirsin, böylece gün ışığını fotoğraflarına yansıtabilirsin.

Fotoğraflar abecd

Bir diğer hile, önceki hilenin bir başka basamağıdır: Siluetler! Siluetlerin yapımı hecelemekten daha kolaydır (Ana dilim İngilizce değil, üzgünüm). Siluetlerin yapımındaki ana fikir arzu ettiğin nesneyi karartmaktır. Bunu yapmak için güneşi karşına alman gerekir. Diğer bir küçük not ise silueti oluşturmak Siyah & Beyaz film ile daha kolay olur. İşte burada bazı örnekleri var. Bazısı %100 karartılmış değildir,ancak gerçekten de harika siluetler oluşturur.

Fotoğraflar “abecd”: http://www.lomography.com/homes/abecd

Bir başka hile ise basit ancak güzeldir: Gökyüzünü ve bulutları çek! Benim için yaz ayındaki gökyüzü en iyi olandır. Ayrıca yaz ayında bulutlar daha da büyüleyicidir ve çoğunlukla harika sonuçlar yaratırlar.

Fotoğraflar abecd

Bir sonraki basamak ise önceki hileleri karıştırmak: İkiye katla! Güneş altında ikiye katlarken, çoklu pozlama yapmak daha kolaydır. Ancak her bir çerçevede sadece 2 poz çekmen gerektiğini hatırlamalısın yoksa fotoğrafların soluk çıkar.

Fotoğraflar abecd

Hadi, neyi bekliyorsun? Dışarı çık ve güneşte kendi sanat eserini çek!

abecd tarafından, 2013-08-15 tarihinde ve #donanım #dersler #art #sun #tipster #tricks #fun-under-the-sun #quickie-tipster #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #abecd #summer-is-here #arts-with-abecd başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler