Şipşak Fotoğraf Kolajlayarak Optik İllüzyon Elde Et

Hiç bir fotoğraf çekmek istemeden instant-back adaptöründe kazara “çıkar” butonuna bastın mı? Eğer bastıysan, muhtemelen bu bomboş şipşak filmin ne kadar büyük bir israf olduğunu düşünmüşsündür. Bundan sonra, onların israf olmasına izin vermeyeceksin. Bu boş filmleri hoş fotoğraf kolajları oluşturmak için yeniden değerlendirebilirsin.

Krediler: mafiosa

Öncelikle kullanacaklarının dışında, fazladan yanmış ya da atık halde şipşak filmin olduğundan emin ol. Çünkü ileride daha birçok değerlendirme şansın olacak. Geçenlerde anladım ki fazlasıyla yanmış filmim var ve onlarla yaratıcı bir şerler yapmak istiyorum. Bu boş filmlerle ilgili en iyi şeylerden biri gerçekten siyah beyazlar, bu yüzden üst üste pozlamayı minimalize etmek için siyah yüzeyi kullanma prensibini uygulamaya karar verdim.

İşte benim nasıl yaptığım:

Kendi boş şipşak istifimi kulladım…

ve onları siyah bir fonun üzerine rastgele yaydım:

Sonra fotoğraf makineme film yükledim ve bu her karede bu görüntüyü çektim. Birbirlerinden biraz farklı olsunlar diye, her çekimde mesafemi ve açımı değiştirdim. Sonra filmi geri sarıp tekrar yükledim ve değişik fotoğraflar çektim (portreler, yer şekilleri, rastgele…). Sonuçlar neredeyse kafamda kurduğumla aynıydı.

Bu aslında kolaj olmayan bir foto-kolaj çalışması.

Krediler: mafiosa

Umarım sen de bunu dener ve eğlenirsin. Bu tekniği tekrar deneyeceğimi ve üstüne başka bir şeyler daha ekleyeceğimi biliyorum. <3

mafiosa tarafından, 2013-09-30 tarihinde ve #donanım #dersler #analog #film #films #tipster #instant-photography #kamera #sanat #tuyo #analog-fotografcilik #ders #sipsak-fotografcilik başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler