Diana Mini'ni Kumaşla Kapla

Online Dükkan’daki kumaşla kaplı Diana Mini’leri görüyor ama benim zaten bir Mini’m var mı diyorsun? İşte sana Diana Mini fotoğraf makineni favori kumaş ve desenlerle kaplaman için bir tüyo!

Diana Mini ile yaptığın çekimler çok zevkli mi geçiyor? Neden bu eğlenceni arttırmak için Diana Mini’ni kumaşla kaplamıyorsun? Nasıl yapman gerektiğini sana göstereyim.

İhtiyacın Olanlar:

  • Diana Mini (ya da istediğin herhangi bir fotoğraf makinesi)
  • Bir parça kumaş (herhangi bir renk, kumaş ya da desende)
  • Su bazlı tutkal veya izolasyon maddesi (ben Mod Podge kullandım)
  • Küçük fırça ( tercihen sünger fırça ama hep türlü fırça olur)
  • Makas

1. Artık başlamaya hazırsın! İlk olarak Diana Mini’ni ölç. Benim ölçülerim: 3.5cm x 4.3 cm sol-sağ ön için ve 4 × 10.9 cm arkası için. Ölçülerim biraz büyük ama bu malzemeyi kısa kesmekten çok daha iyi.

2. Şimdi, seçtiğin kumaşı cetvelle ölç ve hafif bir kalem iziyle ölçüleri işaretle.

3.İşaretlerine göre kumaşı kes.

4. Kestiğin kumaşı makinenin üstüne koy ve boyutu tam oturuncaya kadar kes.

5. Şimdi ikisini bir araya getirmek için hazırız! Önce Diana Mini’nin üzerine bir tabaka tutkaldan sür. Not: Unutma, ilk olarak tek tarafına sürüyoruz, ben ilk olarak arkasına sürdüm ve birkaç saat sonra ön tarafı yaptım. Hatta istersen arka kapağı çıkarıp aynı anda hem arkayı hem ön kısımları yapabilirsin. Benim minimin içinde film vardı o yüzden kapağı çıkartıp yapamadım.

6. Tutkal tabakasını sürdükten sonra, kumaşı hafifçe elinde düzelterek yapıştır. Bütün kenar ve köşelerin yapıştığından emin ol. Köşelerden yapışkan çıkarsa endişelenme, bir kumaş veya peçeteyle hafifçe silebilir ya da kuruduktan sonra hafifçe kazıyabilirsin.

7. Şimdi 2-3 dakika bekle, sonra kumaşın üzerine tutkalı tekrar tabaka halinde sür.

8. Birkaç saat ya da bütün gece kurumasını bekle. Kuruduktan sonra diğer tarafına başla!

İşte sonuçlar:

Kumaş tamamen makineme yapıştı ve sonuç muhteşem oldu. Sanki bu şekilde üretilmiş gibi duruyor.

Sonuçlar muhteşem ve şimdi Diana Mini'mi her zamankinden daha çok seviyorum! Artık bana özel Diana-Mini Superman makinem var. Sürpriz bir şekilde Diana Mini’nin tırtıklı dokusu hala dokununca hissediliyor ve makineme ayrı bir hava katıyor!

Bu tüyoyu sevdin mi? Sen de deneyebilirsin! Bana kendi projenden bahset!

philip0723 tarafından, 2014-03-07 tarihinde ve #donanım #dersler #diy #fabric #tipster #decoration #superman #diana-mini #camera-modification #modpodge başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler