Lomo'Instant Nasıl Kullanılır?

Lomo’Instant artık raflarda, kalbine ve ellerine dokunmaya hazır! Lomo’Instant ile olan yolculuğunu daha da güzelleştirmek için aşağıdaki adımları takip et ve fotoğraf makineni en iyi şekilde nasıl kullanacağını öğren.

Pilleri Takmak

  • Fotoğraf makinesinin altındaki pil yuvasını aç. Eğer yuva çok sıkıysa ve açılmıyorsa açmak için herhangi bir alet kullan.
  • Dört tane AAA pili, pil yuvasına yerleştir ve kapağını kapa.
  • Fotoğraf makineni, “Off” dışında herhangi bir Çekim Modunu seçerek aç. Film Sayacı Penceresi’nde, pil ışığının yandığını göreceksin.

Film Takmak

  • Arka kapak kilidine basılı tutarak, fotoğraf makinesinin arka kapağını aç. Eğer yuva çok sıkıysa ve parmakla açılmıyorsa açmak için herhangi bir alet kullan.
  • Fujifilm Instax Mini filmlerini film yatağına yerleştir.Film yatağındaki sarı işaretin, film paketindeki sarı işaretle aynı hizaya oturduğundan emin ol.
  • Fotoğraf Makinesinin arka kapağını kapa.
  • Fotoğraf Makinesini aç.
  • Film kartuşundaki siyah sürgüyü çıkartmak için, bir kere deklanşöre bas. Siyah sürgü çıkarken Film Çıkarma Yuvası’nın önünde bir engel olmadığına emin ol.

Çekim Modu Seçmek

Lomo’Instant, çekmek istediklerine göre değiştirebileceğin, 3 farklı çekim moduna sahip. Çekim Modu düğmeleri ile kolayca çekim modunu seçebilirsin.

  • Otomatik Çekim Modu

Otomatik Çekim Modu seçiliyken, çoğu durumda otomatik flaş kullanarak fotoğrafların en mükemmel derecede pozlanacak. Bu, gündüz ve gece çekimleri için mükemmel ve zahmetsiz bir mod!

  • Yaratıcı Mod (Flaş Açık)

Flaş Açık Yaratıcı Modu’nda, flaşlı uzun pozlama fotoğrafları çekebilirsin. Diyafram (f/16) ve pozlama “B” (bulb – uzun pozlama) ayarlarını kullanmanı öneririz. Bu mod, ışıkla boyamalar, gece fotoğrafçılığı ve iç ortam çekimleri gibi düşük ışıklı durumlarda kullanmak için harikadır. Aynı zamanda, renkli jellerini flaşın önündeki Renkli Filtre Yuvasına yerleştirebileceğini de unutma!

  • Yaratıcı Mod (Flaş Kapalı)

Flaş Kapalı Yaratıcı Modu seçili olduğunda,flaş kapanacak ve diyaframını kendin kontrol edip, uzun pozlamalar çekebileceksin.
Flaş Kapalı Yaratıcı Modunu gündüz kullanırken, enstantaneni “N” (normal pozlama hızı 1/125s) olarak ayarla ve diyaframı ayarlamak için Pozlama Telafisini kullan. Bu yolla, daha parlak fotoğraflar için Pozlama Telafisini +1 ya da +2, ya da daha koyu fotoğraflar için -1 ya da -2 olarak ayarlayabilirsin.
Flaş Kapalı Yaratıcı Modunu gece kullanırken, enstantane hızını “B” (bulb – uzun pozlama) olarak ayarla ve Pozlama Telafini +2 yap. Bu ayar, flaşsız uzun pozlamalı şipşak fotoğraflar ve ışıkla boyamalar yapmak için harikadır!

Fotoğraf Çekmek

*Filmin düzgün olarak takıldıktan ve çekim modunu seçtikten sonra, fotoğraf çekmeye hazırsın!

  • Çekeceğin obje ile arandaki mesafeyi belirle ve 0.4m – 0.9m ya da 0.9m – Sonsuz arasından uygun olan Odak Ayarını seç.
  • Vizörden bak ve fotoğraf kompozisyonunu oluştur.
  • Fotoğraf çekmek için deklanşöre bas. Deklanşöre bastığında film otomatik olarak dışarı çıkacak.
  • Şimdi, fotoğrafının ellerinin arasında gelişmesi için bekle!

Ek Lensleri Kullanmak

Lomo’Instant dahili lensin üzerine kolayca yerleşecek, uyumlu ek lensler ile çalışır.

  • Yakın Çekim Lens Eklentisi ile, objene 10cm – 15cm uzaklıktan harika şipşak fotoğraflar çekebilirsin.
  • Fisheye Lens Eklentisi ile 170 derecelik dairesel görüntüler elde edebilirsin.
  • 35mm’ye eşdeğer Portre Lens Eklentisi çok yönlüdür, iç ve dış ortam çekimleri için mükemmeldir. Portre çekimleri için olduğu gibi, sokak ve manzara fotoğrafları için de harikadır.

Deneysel Tüyolar

Lomo’Instant Tüyo #1: Renkli Flaş Jelleriyle Çekim

Renkli flaş jelleri Lomo’Instant paketine dahildir. Fotoğraf çekerken farklı renk efektleri almak için, jelleri flaşın önündeki Renkli Jel Yuvası’na yerleştirebilirsin.

Lomo’Instant Tüyo #2: Tripot ve Kablolu Denklanşör İle Uzun Pozlamalı Çekimler Yap

Lomo’Instant standart kablo deklanşör yuvası ve tripod girişi ile gelir. Tripod ve kablo deklanşör, uzun pozlanmış şipşak fotoğraflar için harikadır! Kablo deklanşörünü yerleştirmek için, deklanşör kolunun altındaki Kablo Deklanşör Yuvasına kolayca vidala. Fotoğraf makineni tripoda yerleştirmek için, tripod vidasını makinenin altındaki Tripod Girişine yerleştir.

Lomo’Instant Tüyo #3: Çoklu Pozlamalar Çek

Lomo’Instant ile sınırsız çoklu pozlamalar yapabilirsin. Bu fonksiyonu kullanmak için, öncelikle MX düğmesini, “MX” kelimesinin olduğu hizaya getir. Daha sonra ilk pozunu çek ve üzerine başka bir tane daha çek (ya da isteğine göre daha fazla). Pozlamalarını bitirdiğinde, filmi dışarı çıkarmak için MX düğmesini yeniden ilk pozisyonuna geri al. MX modunda, flaş şarj olduğunda ve çekime hazır olduğunda Film Sayaç Penceresindeki pil ışığı göstergesi yeşil yerine turuncu olacaktır.

jacobs tarafından, 2014-12-09 tarihinde ve #donanım #dersler #videolar #tipster #lomo-instant #lomoinstant başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler