Bir Gün, Tuz, Limon ve Film Birbirine Karışmış

Film çorbası makalelerini okumaktan hoşlanıyorum. Hele ki sonuçların sıra dışı olduğunu gördüysem, mutlaka denemek için onları not alıyorum. Bu yazıda denediğim ve sonuçlarını da çok beğendiğim bir film çorbasını paylaşacağım. Tuz ve limonun filmin üzerindeki etkisini görmek için okumaya devam et.

2 ay önce LC-Wide'ı satın almaya karar verdiğimde, yanında bazı kitaplarla birlikte gönderdiler. Kitabı karıştırırken tuz ile ilgili bir film çorbasına rastladım. Etkisi çok hoşuma gitti. Denemeye karar verdim.

Krediler: seymaeminetamer

Malzemeler

  • Film (Ben 35 mm’lik Kodak Color Plus 200 kullandım. Sanırım bulunması en kolay film bu.)
  • Bol miktarda Tuz
  • Limon
  • Plastik bardak

Yapılışı;

Birçok film çorbasında olduğu gibi bardağın içine (soğuk) su koydum. Bardağın 3/4’ünü kaplayacak kadar tuzu, suyun içine ilave ettim. Filmi koyduktan 5 dakika sonra biraz taze limonun daha değişik sonuçlar verebileceğini düşünerek 10-15 damla damlattım.

5 dakika daha bekletip, renkleri değiştirmesini istemediğimden filmi kurumaya aldım. 1 hafta kadar kuruması için onu unutmaya karar verdim.

Sadece lekelerle karşılaşacağımı ummuştum. Ama bakın neler oldu.

Fotoğrafların bir çoğu siyaha yakın ya da aşırı derecede solmuş renklerdeydi. Bu nedenle cisimlerde belli olmuyordu. Gündüz, flaşlı çekim yapmama rağmen karışım olağanın dışında koyu renkler taşıyordu.

Şehir ve heykel fotoğraflarına bu karışım öyle çok yakıştı ki… Ankara’nın, memurlar şehri olduğu herkesçe malum. İstanbul ile aramda daha büyük bir bağ vardır her zaman. Ankara bana her zaman “soğuk, taş ve gri”‘yi çağrıştırır. İşte bu nedenle belki de bu filmi Bursa’da heba etmemiş olmama çok sevindim. Şehrin ruhuna çok yakıştı. Sanki gökten tonlarca kömür tozu yağıyor gibi görünüyor.

Krediler: seymaeminetamer

Ancak selfie ya da portre çekimlerinde bu film çorbasını tercih etmemekte fayda var. Zira pek de güzel hisler uyandırmıyor. Fotoğraf hakkında yorum yapan arkadaşlarım, insanların cüzzamlı gibi göründüğünü söylediler. Ya da tenine sigara izmariti basılmış gibi. Korkunç!

Ben yine de bir fark yarattığım için memnunum.

Krediler: seymaeminetamer

Ancak bu albümde beni en çok memnun eden fotoğraf, çift pozlama tekniğini uyguladığım bu iç mekan fotoğrafı. Yılbaşı hazırlıkları sırasında çekmiştim. Karışımın filme ulaşamadığı yerlerin daha berrak olduğunu fark ettiniz mi? Filmin sürpriz fotoğrafı da bu oldu.

Krediler: seymaeminetamer

Değişik filmleri elde etmek senin için de büyük sıkıntıysa, çorba yapmaya devam et. Yeni fikirlerini bizimle paylaş. İyi eğlenceler.

seymaeminetamer tarafından, 2015-01-28 tarihinde ve #donanım #dersler #film #35mm #salt #tipster #turkey #lemon #ankara #limon #bursa #lasardina #turkiye #tuyo #filmsoup #tuz #filmcorbasi başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler