Lomography Lens Kitimi Çoklu Pozlama Yapmak İçin Nasıl Kullanabilirim?

Lomography Deneysel Lens Kiti’ndeki lenslerin iç deklanşör sistemleri sayesinde, Mikro 4/3 dijital fotoğraf makinenle daha önce yapmayacağın değişik fotoğraf çekimleri yapabilirsin. Sonunda dijital fotoğraf makinenle gerçek çoklu pozlama çekimleri ve ardarda çekimler yapabileceksin.

İşte izlemen gereken adımlar:

Birinci Adım

T-Enstantane kolunu makineye lensi takıp, kitleyene kadar aşağı doğru çek, bu lensin açık durmasını sağlayacak.

İkinci Adım

Mikro 4/3 dijital fotoğraf makineni ‘Bulb’ (B shutter) moduna ayarla. Eğer makinende Bulb modu yoksa uzun pozlama seçeneğini manuel olarak seçebilirsin (mesela 2 ya da 3 saniye).

Üçüncü Adım

Çekim koşullarına göre lens deklanşörünü N ya da B olarak ayarla.

Dördüncü Adım

Lensin üstündeki odaklama halkasını kullanarak çekmek istediğin nesneye odaklan ve fotoğrafını oluştur. Mikro 4/3 dijital makinendeki büyüteç özelliği odaklama konusunda sana yardımcı olabilir.

Beşinci Adım

T-enstantane kolunu çekerek nesneye odaklama işlemini bitir. Şimdi LCD ekranından ya da elektronik vizöründen herhangi bir görüntü göremeyeceksin.

Altıncı Adım

Kamera deklanşörüne bas (B modunda) ve açık tut, makinen fotoğraf çekimine hazır. Eğer B tuşun yok ama pozlama süresi ayarın varsa, lens deklanşörünü kullanıp çekim yapman için bu zaman ayarını kullanmalısın.

Yedinci Adım

İstediğin kadar fotoğraf çekmek için, diğer elinle lens deklanşörüne basman yeterli. Fotoğraf çekimini bitirmek istediğinde blub modunu kapa ya da pozlama zamanının bitmesini bekle.

Sekizinci Adım

Çoklu pozlamalarınla dilediğince eğlen!

#camera #experimental-lens-kit etiketlerinde 2013-10-17 tarihinde yazıldı