Lomography Awards: Hareket: Are Bure Bokeh

1.405 Gönderi · Bitti ·
Are Bure Bokeh

Sert, bulanık ve odak dışı fotoğraflar - bunlar Provoke Dönemi'ni sembolize eden estetik değerler.

"Provoke" Japonyada, 1960'larda ülke sosyal ve politik değişimlerden geçerken doğdu. Bu karşı kültürel hareketin merkezinde fotoğrafçılar Yutaka Takanashi ve Takuma Nakahira, kritik Koji Taki ve yazar Takahiko Okada'nın aynı isimli dergisi yatıyordu.

Kabaca bulanık, odak dışı olarak çevirebileceğimiz are, bure, bokeh, dönemin görsel dilinin büyük bir parçası haline geldi ve o dönemin foto-muhabirlik kurallarını açıkça reddetmeye başladı. Provoke sanatçıları için makineleri, görüntü ve hislerinin bir uzantısıydı, sadece olayları pasif olarak fotoğraflamak değildi. Derginin adından da anlaşılabileceği gibi, amaçları "düşünce uğruna provokatif belgeler" yaratmaktı.

Bu yarışma için, senden bu büyük fotoğrafçılık hareketini içselleştirmeni istiyoruz. Sert, bulanık ve odak dışı fotoğrafların tam zamanı.

Her katılımcı en fazla 10 fotoğraf gönderebilir. Hareket kategorisi için sıralama turu niteliğinde olan bu yarışma tüm kullanıcılarımıza açıktır.

Fotoğraf: adi_totp

Kazananlar

Tebrikler: montagu, sirio174, rrrrrramon, synthesaur, lagia, carolinebonarde, moda_daniela, holgardo, damianhovhannisyan, frusocean & londoncoffee3.