Bayat Film Kullanma Tüyoları

1

Bayat film ile çekim yaparken hiçbir zaman sonucun ne olacağını önceden bilemezsin. Hatta bu sayede kendine özgün bir fotoğraf stili gerçekleştirebilirsin. Eğer bayat film ile yeni tanıştıysan, bu makalede işini kolaylaştıracak bazı tüyolar bulabilirsin.

Krediler: marcus_loves_film

Saklama

Bayat filmini henüz kullanmaya hazır değilsen, çekim yapana kadar bir buzdolabında saklamak en iyi yöntemdir. Bayat filmleri düşük sıcaklıkta muhafaza etmek, filmin bozulma sürecini yavaşlatacaktır. Kısa bilgi için aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsin:

  • Düşük sıcaklık filmin bozulmasını yavaşlatır.
  • Yüksek sıcaklık filmin bozulmasını hızlandırır.
  • Filmin donması bozulmayı durdurur.
  • Nemli ortam bozulmayı hızlandırır.
  • Nemsiz ortam filmin bozulma sürecini minimize eder.

Filmi beklemeden tak

Bayat filmini sakladığın kaptan çıkardıktan sonra beklemeden fotoğraf makinene yerleştir. Bayat filmlerin ışığa maruz kalması sonucu bozulması ve sonuç olarak boş çıktılar olarak geri dönmesi yüksek olasılıktır. Eğer filmini buzdolabından çıkardıysan, makinenize takmadan önce oda sıcaklığında çözülerek eski sıcaklığına dönmesini bekle.

Bazı İpuçları

Bayat film veya taze film kullanmanın arasında, doğru muhafaza edildiği sürece pek fazla fark olduğu söylenemez. Buzdolabında saklanmış bir bayat film uzun yıllar kullanılabilir durumda kalır ve hala harika fotoğraflar elde edebilirsin. Bayat film ile çekim yaparken işine yarayacak bazı tüyoları aşağıda bulabilirsin:

  • Daha yüksek ISO oranına sahip filmler ile daha çarpıcı sonuçlar alabilirsin. Eğer çekimlerinde daha sıra dışı sonuçlar elde etmek istiyorsan yüksek hızlı film en iyi seçenek olacaktır.
  • Çekim yaparken yoğun ve sert gün ışığından kaçın, aksi halde çekimlerde bozulmalar oluşabilir. Tabii ki bunu istiyorsan ayrı!
  • Sihirli sonuçlar için filmini çapraz banyo et.

Burada bayat film ile çekim yapmış bazı kullanıcıların fotoğraflarını bulabilirsin:

Krediler: cornborn, russheath, rwins, wcastricum, shrista, troch, atria007, imnotgic, rayofsun & mythguy9

Bunlar sadece başlangıç için bazı yararlı tüyolardı… Senin de paylaşacağın diğer ipuçları var mı? Aşağıya görüşlerini yazman yeterli!

jeanmendoza tarafından, 2016-02-02 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster #ipucu #bayat #bayat-film #tuyolar #fotografcilik-tuyolari başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. berkinster
    berkinster ·

    *Yüksek sıcaklık filmin bozulmasını hızlandırır.
    *Nemli ortam bozulmayı hızlandırır.
    Bunların tersini yaparak taze filmin bozulmasını sağlayabiliriz. Değil mi? ;)

Daha İlginç Makaleler