Fuji Velvia 50 RVP 35mm: Her Parçası Düşündüğünüz Kadar İyi

Daha önce Fuji Velvia 50’nin ünlenmiş kalitesini duymuştum ve denemeyi çok istiyordum. Amalfi Kıyısı’na planladığım bir geziyle filmin söylendiği kadar iyi olduğunu görme şansı elde ettim.

Krediler: veato

Fuji web sitesine göre, Fuji Velvia 50 35mm en yüksek doygunluğa, çarpıcı canlılıkta renklere, yüksek kontrasta ve aşırı ince grenlere sahip. Fujifilm bu filmin manzara, doğa ve reklam fotoğrafçılığı için ideal olduğunu söylüyor. Kendisi Fujichrome serisinin bir parçası (i.e. slide film), ve 135, 120, and 5″×4″ formatında bulunuyor ve isminde gördüğümüz gibi 50 ASA hıza sahip.

Göreceli olarak yavaş bir hıza ve ünlenmiş renk ve kontrasta sahip olduğu için bu filmi Amalfi Kıyısı’na tatile yanımda götürmeye karar verdim. Mekanın ve şartların bu filme daha çok uyacağını ve filmin ünlenmiş özelliklerini vurgulayacağını umdum.

Film: Fujichrome Velvia 50
Fotoğraf Makinesi Fujifilm Silvi F2.8
Mekan: Amalfi Coast, Italy
Tarih: 09/09/2011
Banyo: Photo Film Processing UK

Amalfi’de muhteşem bir günde 35mm ile çekim yaptığım için elimdeki sarmal çok çabuk bitti ve filmin bu şartlar altında nasıl çıkacağını görmeyi çok istiyordum. Ne yazık ki tatil birkaç gün sürdüğü için İngiltere’ye dönüp filmi yaptırmak için birkaç hafta bekledim.

Eve döndüğümde banyo ettirdiğimde resimleri Epson V330’la taradım ve sonuçlarım filmde çıkanla aynı kalabilmesi için hiç oynama yapmadım. İlk tepkim şaşkınlıktı. Koyu mavi gökyüzünün rengi ve kontrastının polarize filtre kullanmışım gibi görünmesi ilk farkettiğim şeydi. Daha önce kullandığım filmlerde hiç böyle bir gökyüzü görmemiştim.

Krediler: veato

İkinci farkedilen özelliği ise netliği ve ince grenli olmasıydı. Biraz da Silvi lensimin sayesinde olmasına rağmen (benzer Natura Classica’dan daha fazla) hiçbir fotoğraf makinesi/film birleşimi ile bu kadar net ve pürüzsüz sonuçlar almamıştım. 50 ASA bazı çekimlerimde çok işe yaradı, karanlık olanlarda ise filmin özelliklerini ortaya çıkaracak canlılığın olduğuna iddiaya girerim.

Renkler yine limon fotoğraflarında harika canlı sarılarda, binalarda yumuşak kahve ve krem ve koyu yeşilde harikaydı. Tabii ki bu kadar kontrast, doygunluk ve canlı renklerle bu filmi portre fotoğrafçılığı için kullanmak istemezsiniz. Deneyselliğin eğlencenin yarısı olduğunu inkar etmiyorum ama bu film dışarıya ait.

Krediler: veato

Sonuç olarak: Bu filmi sevdiğim açık. Fujifilm tarafından web sitesinde vaad edilen özellikler kendi tecrübemde doğru çıktı ve hiç üretmediğim kadar iyi resimler çıkardım. Makinemin ve tarayıcımın düşük kalitesi göz önüne alındığında daha iyi ekipmanla sonuçların gelişeceğine eminim. Kötü yanları? Pahalı ve her duruma uygun değil, çapraz banyo yapmak filmi ziyan etmek olur (eğer seviyorsanız). Bunun dışında bir sarmal alıp parlak ve renkli bir yere gitmenizi ve sonuçlar tarafından şaşırtılmaya hazır olmanızı tavsiye ederim.

Fuji Velvia 50 RVP 35mm çok doygun ve elde edebileceğiniz en yüksek çözünürlüklü film. Çapraz banyolandığında yeşiller daha yeşil oluyor ve kırmızılar ve sarılar canlanıyor. Dükkanımızda renkli slide filmleri görün

veato tarafından, 2012-05-08 tarihinde ve #donanım #slide #35mm #review #lomography #amalfi #italy #velvia #fujichrome #user-review #requested #asa50 #veato #silvi başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler