Lomography Earl Grey ile Orta Format Siyah Beyaz Fotoğrafçılık

Lomography 120 ve bu filmin sarı-yeşil filtre ile çalıştığına dair kısa bir inceleme, bir tren istasyonu ve maden.

Bir süre orta format çekim yapmaya karşıydım. Yeni bir fotoğraf makinesi ve daha fazla film almanın zorluğu hoşuma gitmiyordu. Ve 120mm filmle nasıl ve ne tür sonuçlar alacağımdan emin değildim. Böylece ilk aklıma gelen şey şuydu: ucuz bir fotoğraf makinesi al ve siyah-beyaz filmle deneme yap. Ve bu şekilde Lomography Earl Grey 120 filmi seçtim. Bir kutuda üç sarmal geliyor ama ben sadece bir tane kullandım.

Başta bu filmi neden seçtiğime emin değildim ama sonuçları gördükten sonra gelecekte bir Holga almayı düşündüm. Size gösterdiğim resimler yeşil-sarı bir filtre kullanılarak çekildi.

Bu film hakkındaki fikrim şöyle. Yavaş hızlı bir film bu yüzden parlak güneş ışığında ya da uzun pozlamalarda kullanın, resimleriniz grenlenmeyecektir. Pozlama yapması kolay böylece fazla ya da az pozlarsanız endişelenmenize gerek yok çünkü bu film çok hoşgörülü. Bu filmi lo-fi bir kamera ile birlikte kullanmayı seveceksiniz. Holgamla çekilmiş bir tanesini göstereceğim ve hakkında fikirlerimi vereceğim. Benim fikrim bu filmi ucuz olduğu ve tecrübe kazanmak için alın.

Lomography’nin Earl Grey'i çekimlerinize stil ve hava katacak harika bir 35mm ISO 100 fikmi. Earl Grey'in ince greni ve geniş ton açıklığı ister manzara ister portre çekin, sizi hayran bırakacak. Diğer Lomography filmlerimizi buradan görün.

pvalyk tarafından, 2012-05-14 tarihinde ve #donanım #120 #review #grey #white #black #100 #medium #format #lomography #iso #earl-grey #earl #beyaz #siyah #orta-format başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler