AgfaPhoto Vista ile Gece Gezmesi

Gün içinde fotoğraf çekmeye az vakit harcamak bir sonraki benzer seçenek olan gece fotoğrafçılığını keşfetmek oluyor. Ve bunun için ihtiyacınız olan film ideal olmayan koşullarda bile iyi performans sergileyen AgfaPhoto Vista 400.

Gündüz filmi olarak AgfaPhoto Vista için bir çok inceleme var. Ve doğru şartlar altında renklerin parlak çıktığı konusunda hemfikirim. Aslını isterseniz bu film için benim kendi tecrübelerim son derece olumlu.

Gün içinde çekildi.

Fakat gün içinde istediğim kadar fotoğraf çekemediğim için Olympus Trip 35’imle gece fotoğrafçılığı için ekip oluşturacak filmler deniyorum.

Olympus Trip 35’in az ışıklı ortam ve gece fotoğrafçılığı için kullanılabileceğini okumuştum. Gece gezicileri diğerleri tarafından ISO 400 ya da daha hızlı filmlerin gece için daha iyi olduğu konusunda uyarılıyorlar. Çünkü çoğunlukla 1/40 hızla ve f2.8’de çekmeniz gerekecek.

Başarılı gece fotoğrafçılığı için filmden başka ihtiyacınız olan diğer şey ise parlak bir ışık kaynağı.

Fakat film bana bir sürpriz yaptı. Bu kötü çıkacağını ya da hiç çıkmayacağını düşündüğüm bir fotoğraftı.

Buradan geçerken küçük bir kalabalığın toplandığını ve bir şeye baktığını gördüm. Dönüp baktığımda kararmış bir dükkan gördüm. Görünüşe göre dükkan sabah erkenden yanmıştı. Duman kokusu hala havadaydı. Tek ışık karşıdaki dükkandan geldiği için çekim yapmak konusunda kararsızdım. Ama yine de şansımı denedim ve bir fotoğraf çektim. Fotoğraf beklediğimden çok daha iyi çıktı.

Alışveriş merkezi iç mekanları gibi yapay ışık kaynakları altında film iyi sonuçlar verdi.

Floresan ışık altında çekilen tablolar bile güzel çıktı.

Dış mekan gün batımı çekimlerinde de öyle. Hava aydınlıktı ama yine de apertürü f2.8’e getirerek çekimi zorladım.

Sonuç olarak bu filmi ihtiyaçlarım için çok yönlü buldum. Bu çantama koyacağım bir başka roll.

Gece ve az ışıklı mekanlarda çektiğim fotoğraflara buradan bakın.

uncle_jay tarafından, 2012-06-06 tarihinde ve #donanım #review #street-photography #singapore #snaps #olympus-trip-35 #low-light #agfa-vista-400 #lomography #night-photography #vendors #ang-mo-kio #user-review #f2-8 #toa-payoh #inceleme #1-40 #az-isik başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler