Lomography Başlangıç Kılavuzu: Fotoğraf Türüne Göre Fikirler

Diyelim ki ilk Lomography fotoğraf makinenizi almak istiyorsunuz. Tebrikler! Hangi kameranın size daha uygun olduğundan emin değil misiniz? Yardım etmek amacıyla, bir dizi öneriyle karşınızdayız. Birkaç anahtar soruyla seçim yaparken düşünmenize yardımcı olalım. – Ve eğer ki Lomography ile ilk kez karşılaşanlara önerebileceğiniz favori bir kameranız varsa, lütfen yorum bölümünde lütfen önerilerinizden bahsedin.

Analog kameranızı aldığınız ilk an önemlidir.

“Hangi tür film kullanmak istiyorum?”

Farklı analog kameralar farklı türlerde filmler ile çekim yaparlar. Bazı kameralar 35mm film; ile fotoğraf çekerken bazıları 110 film, ihtiyaç duyarlar ve bazıları 120 film (aynı zamanda orta format olarak adlandırılan) filmlere ihtiyaç duyarlar. 35mm filmler kutuların içinde olurlar ve dikdörtgen fotoğrafların üretilmesini sağlarlar; bu filmleri yerel bir süpermarketten alabilirsiniz. Aynı zamanda 35mm filmleri, kenarlarındaki dişli delikleri denilen delikler sayesinde de ayırt edebilirsiniz. Bunun aksine, 120 film daha büyüktür ve genellikle daha ayrıntılı çekim yapmanızı sağlar – 120 filmlerde dişli delikleri bulunmaz. 110mm filmler ise cebe sığacak büyüklükte makinalarda kullanılır ve çoğu fotoğraf labarotuarlarında tab edilebilecek kadar elverişlidirler.

“Ne tür fotoğraflar çekmek istiyorum?”

Her Lomography kamerasının çekilecek fotoğraf türlerine ait özel yetenekleri olduklarını farkedeceksiniz. Spinner 360° 360° panoramik fotoğraflar çekilmesini sağlar. Lomo LC-Wide ultra geniş açılı fotoğraflar çekmenizi sağlar ve size 3 farklı çekim formatı sunar. Sprocket Rocket kameraları her fotoğrafı kenarlarında dişli delikler ile süsler. Fisheye Baby 110 daha küçük, daha taşınabilir bir ebatta daha eğlenceli balıkgözü fotoğraflar elde etmemize izin verir. Fotoğraf makinalarının özelliklerine tek tek göz atın ve sizin için en uygun efekti seçin!

Fotoğraf Türüne Göre Fikirler

Bu oyun süper basit – Benzer çekimler oluşturmak istediğiniz fotoğrafı seçin ve biz de size bazı kamera önerileri verelim!

Yarım Kare

Diana Mini – 35mm
LC-Wide – 35mm

Yarım Kare Fotoğraflar için…

Balıkgözü

Fisheye One – 35mm
Fisheye Baby 110 Metal – 110

Balıkgözü Fotoğraflar için

Geniş Açı

LC-Wide – 35mm
La Sardina – 35mm

Geniş Açı Fotoğraflar için

Panoramik

Spinner 360° – 35mm
Horizon Kompakt – 35mm

Panoramik Fotoğraflar için

Dişli Deliği

Sprocket Rocket – 35mm
Spinner 360° – 35mm

Dişli Delikleri olan Fotoğraflar için

Multilens

Supersampler – 35mm
Actionsampler – 35mm

Multilensli Fotoğraflar için

Kare

Diana F+ – 120
Diana Mini – 35mm

Kare Fotoğraflar için

Zaten bir Lomography kameranız var mı? Topluluğa yeni katılan insanlar için hangisini tavsiye ederdiniz? Lütfen önerilerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşın!

İlk Lomography kameranızı mı arıyorsunuz? Başlangıç Kılavuzu rüyalarınızın analog fotoğraf makinasına giden bu yolda size yardımcı olmasına izin verin!

tomas_bates tarafından, 2012-09-20 tarihinde ve #lifestyle #suggestions #recommendations #lomography-beginners-guide #ideas-by-photo-type #beginners-guide #camera-suggestions başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler