Diana F+ ile Sualtı Fotoğraflar

Diana F+ ile sualtında fotoğraf çekmek için hızlı ve kolay bir yol, sadece plastik bir poşet, birkaç lastik ve belki biraz da bant.

Sualtı fotoğrafçılığın benim en sevdiğim şeylerden biri olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bu klip Little Wings’in bir şarkısı için yapılmış ve şu ana kadar gördüğünüz en havalı şey olabilir.

Hedefim Diana F+ ile benzer bir efekt yaratabilmekti ve Diana için halihazırda bir sualtı kabı olmadığından plastik poşet tekniği hızlı ve kolay bir çözüm gibi göründü. Diana’nın iyi yanı ise flaşı dışında makinede elektronik herhangi birşey olmaması. Yani aşınacak pilleri düşünmek zorunda değilsin. İyi kapandığından emin olmak için fermuarlı plastik poşet kullandım. Sıkı bir kapanış elde ettim. Sonra, su sızdırmaması için poşetin köşelerini ve bol kalan yerlerini bantladım. Son olarak, poşetin lense tam olarak oturduğundan ve daha sıkı durduğundan emin olmak için lastikleri lensin etrafına taktım. İşte nasıl göründüğü:

…ve işte sonuçlar!

Yukarıdaki fotoğraf iki farklı denemeden. Fuji Provia E6 film kullandım ve turkuaz rengi elde etmek için çapraz banyo yaptırdım. Odak 1-2 metrede, enstantane hızı ise “N” deydi. Sonuç olarak plastik torba odağı biraz bulanıklaştırdı. Dokuzuncu Altın Kuralın dediği gibi: Ne çektiğini önceden bilmen gerekmiyor.. sonrasında da.

charliewagers tarafından, 2013-03-06 tarihinde ve #donanım #dersler #videolar #underwater #camera #tipster #diana #plastic-bag #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #sualti başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler