Analog Günlerim: Polaroid Anlar

Çoğumuzun küçükken bir gezi esnasında çektirdiği polaroidleri vardır muhtelemelen; şip-şak fotoğrafa duyduğumuz bu sempati bize o zamanlarımızı hatırlattığından mı yoksa her şeyin bu kadar çabuk çoğaltılabildiği bu dönemde ‘biricik’ kalmasından dolayı mı?

Bu fotoğraf 4 yıl öncesine ait. O zaman özene bezene aldığım SpiceCam’le çekmişim. Renkler gayet iyi. Film taze:

Krediler: lisamariesimpson

Üzerinden birkaç yıl geçiyor; ve artık polaroid filmleri bulmak mümkün değil. Onun yerine bir süre bayatlarıyla idare etmeye çalışıyorum:

Krediler: lisamariesimpson

Neyse ki kredi kartı boyutundaki polaroidler yaygınlaşıyor. Daha da güzeli Lomography bu film için Instant Back üretiyor. LC-A+ ve Diana için olan bu aparattan Diana için olanını kullanıyorum. Artık şip-şak kategorisinde de özgürüm; çoklu pozlamalar, ışıkla boyamalar;

Krediler: lisamariesimpson

Aile evinden taşındıktan sonra tarayıcısız kaldığımı ve bir çanta dolusu mini şip-şak fotoğrafı taramadığımı fark ediyorum. Ve artık taramak yerine onların fotoğrafını çekmek istediğime karar veriyorum. Aynı bu yazıdaki ilk fotoğraf gibi.

Bu fotoğrafları ve biricik olmalarını seviyorum. Dönüp bakmadığım binlerce fotoğraf dururken bunları hep gözümün önünde tutuyorum. Her gün analog bir güne uyanıyorum:

Krediler: lisamariesimpson

Şu an yine Polaroid 600 filmlerini bulup eski makinelerinizi kullanmanız mümkün. En son Türkiye’de bayat bir paketinin bile 100 lira’ya satıldığını gördükten sonra Polaroid 600’den ümidimi kesmiştim. Ama Impossible Project'te değişik değişik filmler bulabilirsiniz. Tek sorun, kargo yüzünden Türkiye’ye çok masraflı gelmesi. Şimdilik benim için en uygunu Fuji Instax Mini filmleri.

lisamariesimpson tarafından, 2013-03-13 tarihinde ve #lifestyle #polaroid #instant-back #sipsak #istenilen-yazilar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler