Şipşak Fotoğraf Tüyoları: Fuji Instax Mini 7 ile Instax Aşkı!

1

2004 yılında, babam bana bu Fuji Instax Mini 7’yi ve hatırladığım kadarıyla 3 paket verdi. O dönem analog fotoğrafın nasıl çekildiğini öğrenmeye çalışırken liseye gidiyordum. 2004 yılında Lomography hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Şipşak fotoğraf çekimi hakkında bildiğim tek şey ’Polaroid’di. Bu yüzden bana göre Polaroid eşittir anlık fotoğraf. Ancak Fuji Instax Mini 7’yi kullanmaya başladığımdan beri, şipşak fotoğrafları kolayca çekmeyi sevmeye başladım. Instax aşkı!

Riskli Harry!

İşte burada Fuji Instax Mini 7 kullanıp Polaroid kameraya param yetmediğinde uyguladığım, anlık fotoğraf çekmeyi sağlayacak tüyolarım:

1.Flaşı her zaman iç mekanda kullanın.

Kahretsin! Bu tüyoyu herkesin bildiğini ve yapmanın çok kolay olduğunu sanıyordum. Ancak bazı insanların bazen kafası karışabilir. Çünkü kamerada iki ışık vardır, yeşil olan ve kırmızı olan. Yeşil olanın anlamı git! demek ve kırmızının anlamı “Dur, yapma! Önce kamerayı tekrar kurmalısınız.” demektir. Çekmeden önce bu gibi şüpheleri kafanızdan silmek için (çünkü her pakette 10 çekim içerir.) yeşil ışık yanana dek beklemelisiniz. Sabırlı olun ve keyfini çıkarın.

Krediler: adi_totp

2. Flaşla yakından çekin.

Flaş kullanırken kesin bir uzaklıktan patlatın ve güzel bir sonuç elde edin. Sadece tek söylemek istediğim fotoğrafı yakından çekin, ancak çok fazla yakından da değil; güzel bir sonuç elde edeceğiniz kadar. Bazen 1.5 metreden fazla uzaklıktan çekerek bazı hatalar yapıyorum. Eğer bir grup insanla birlikteyseniz, bu iyi bir şey değil, ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorsunuz. Rahatlayın ve Instax kameranızın güzel anları yakalamasına izin verin.

Krediler: adi_totp

3. Portre çekin.

Bu kamerayla portre çekmeye bayılıyorum. Ve bu kısmın en eğlenceli yanı çektikten sonra, sonucun birkaç saniye içinde elinde olmasıdır. Anlık fotoğraf çekiminin bu yanını çok seviyorum.Portreler ve anlık fotoğraflar bana göre benzerdir.

Krediler: adi_totp

4. Instax Aşkı.

İnsanların Fuji Mini Instax ile çektikten sonraki tepkilerini görmeyi seviyor musunuz? Bu paha biçilemez. Herkes gülümsüyor. Mutlu ol ve sevdiklerini çek. Bir Fuji Instax Mini film al ve sevdiklerini çek. Neden yapmayasın? Instax aşkını etrafa saç!

Krediler: adi_totp
adi_totp’un diğer basit ve hızlı tüyolarında görüşmek dileğiyle!!

adi_totp tarafından, 2013-05-16 tarihinde ve #donanım #dersler #instax #camera #adi_totp #tipster #quickie-tipster #requested-post başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. adi_totp
    adi_totp ·

    thanks for translating!

Daha İlginç Makaleler