Londra ve Tower Bridge

Tower Bridge, Londra’nın en ünlü simgelerinden biridir, fakat köprünün yanı sıra eski ve güzel bir kaleyi ziyaret edebilir ve İngiliz tarihi hakkında çok şey öğrenebilirsin.

Londra Kulesi harika bir yer çünkü tarihle dolu ve fotoğraf çekmek için harika bir yer. Bir kaleyi ve ortaçağ silahlarından hükümdarlık mücevherlerine kadar daha başka bir sürü şeyi içeren farklı bölümleri ziyaret etme imkanına sahipsiniz. İçeride çok ışık olmasa dahi ana binada fotoğraf çekebilirsin. Dışarıda ise eski moda üniformalarıyla kule bekçileri var.

Bir şey sorduğunda epey yardımseverler ve fotoğraflarını çekmende hiçbir sakınca yok. Ayrıca büyük Corbel’lere, efsanede İngiliz monarşisini koruduğu söylenen o siyah kuşlara da bir göz at. Efsaneye gore, eğer kuleden ayrılırlarsa bu İngiliz monarşisinin sonu olurmuş! Ama gayet iyi besleniyorlar ve buradan ayrılmak istediklerini sanmıyorum. Sana kule hakkında tarihi her şeyi anlatmayacağım. Eğer ilgilendiysen Wikipedia’ya bir göz atın. Kalenin dışında ünlü anıt Tower Bridge var. Tabii ki bu köprü bütün kartpostallarda var ve tüm dünya bunun Londra’nın bir sembolü olduğunu biliyor. Ama bu onu ihmal etmek için bir sebep değil çünkü ben bu köprüyü büyüleyici buluyorum ve fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum! Yani eğer güzel pozlar yakalamak istiyorsan oraya git (bulmak çok kolay), en iyisi sabahın geç vakitlerinde gitmek çünkü güneş köprünün arkasında olacak ve bu fotoğraflarınıza keskin bir kontrast sağlayabilir ve biraz bulutla dramatik efektler de ekleyebilirsin!

vicuna tarafından, 2013-11-02 tarihinde ve #lokasyonlar #art #culture #history #river #tower #museum #castle #bridge #location #architecture #london #thames #travel-destination #travel-tips #london-city-guide #lcg başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler