Bu Fotoğraf Dijital mi Yoksa Analog mu Çekilmiş? Lomography'nin Yeni Özelliği

Lomography.com’da fotoğrafın dijital mi yoksa analog fotoğraf makinesiyle mi çekildiğinden nasıl emin olacaksın? Gözlerine, makine ve film etiketlerine ve fotoğrafçının kategorilerine güvenemiyor musun? Bu durum Lomography’de bir süredir tartışılan bir konuydu ve bu kez herkes için bu konuyu çözmeye çalıştık.

Eğer yorumları okuyor ve haberlere arada sırada bakıyorsan, Lomography’deki dijital fotoğraflar hakkında yaşanan tartışmaları görmüşsündür. Aslında bir fotoğrafta film ve fotoğraf makinesi hakkında bilgi olmadığında, fotoğrafın dijital mi analog mu olduğunu tam olarak söylemek ve anlamak zorlaşabiliyor.

Artık öyle bir problem yaşanmayacak. LomoEv'de fotoğraflarına bakarsan, fotoğraf özelliklerinin başında “This photo was shot on film” ya da “This photo was shot digitally” açıklamasını göreceksin. Bu otomatik olarak Lomography’ye yüklenen bütün fotoğraflarda, exif özelliklerine bakara düzenlenecek. Biliyoruz ki scanner fotoğrafın exif özelliklerini kaydediyor ama bu uygulama da mümkün olduğu kadar filtreleme yapmak için kullanılacak.

Krediler: imbaaa

Bütün gelecekteki fotoğraf yüklemeleri ya da fotoğrafın analog olduğu halde dijital olarak gözüküyorsa, lab kısmına “Is this photo digital?” sorusunu koyduk. Fotoğrafın analog ama dijital gözüktüğü zaman, bu kutucuğa basarak seçeneği kolayca değiştirebileceksin. Eğer dijital fotoğraf yüklüyorsan, bu kutucuğa dikkatlice bak ve doğru olan seçeneği seçerek analog dijital ayrımında lütfen bize yardım et.

Fakat bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. Analog ve dijital filtrelemesi için yeni bir sistem hazırlayacağız.

pan_dre tarafından, 2013-10-31 tarihinde ve #haberler #analogue #digital #photo #tagging #news başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler