Film Karşılaştırması: LomoChrome Purple, RS50-200 ve RS100

1

LomoChrome Purple, Redscale 100 ve Redscale 50-200 kullanılarak çekilen fotoğraflar sence nasıl?

Fotoğraf makinemle bir çok model çektim. Onları çekerken birbirinden farklı filmler kullandım. Sonra alternatif bir model için en iyi film hangisi olabilir diye düşündüm.

Krediler: leolensen

Buzdolabımı karıştırdım ve üç farklı film buldum. Bulduklarım arasında en yeni olan Lomochrome Purple, daha önce hiç kullanmadığım bir filmdi. Diğer filmler, daha önce severek kullandığım Lomography Redscale 50-200 ve şimdiye kadar farklı sonuçlar aldığım Lomography Resdscale 100 filmiydi.

Bu filmleri çalışmayı sevdiğim model Jylke ile kullanmaya karar verdim. Yer ve zamanı kararlaştırdık, kostümleri ayarladık, filmleri ve güvenilir dostum Pentacon 6’mı aldım ve yola çıktık!

Krediler: leolensen

İlk olarak: Lomochrome Purple filmi sevdim! Fotoğraflara uzaylı etkisi katan yeşillik hoşuma gitti. Jylke’nin teni biraz mavi gibi görünse de, kırmızılar güzel çıktı. Bence bu film güzel ve fotoğraflara alternatif bir hava katıyor. Bu filmi tekrar kullanmak için sabırsızlanıyorum.

Beklediğim gibi, Redscale 50-200 beni hayal kırıklığına uğratmadı. Bu filmi stüdyo ortamında bile sıklıkla kullanıyorum. Deri tonları çok güzel görünüyor. Lomochrome Purple biraz daha yeşil tonlar kattığı için stüdyoda kullanmaya çekindim.

Redscale 100’ün beklenenden daha düşük bir etkisi var. Sence? Kullanırken ISO 50 film gibi düşündüm ama öyle olmadı. Yeni bir şey öğrenmiş oldum!

Krediler: leolensen

Sonuç olarak, üç filmi de sevdim. Lomochrome Purple daha çok dış mekan çekimlerinde, RS50-200 her türlü mekanda (iç ve dış mekan) kullanılabilir. RS100 ise güzel bir stüdyo filmi.

leolensen tarafından, 2013-12-02 tarihinde ve #donanım #review #redscale #purple #models #lomochrome #rs100 #rs50-200 başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. leolensen
    leolensen ·

    Thanks for the translation! :)

Daha İlginç Makaleler