Lomography x Zenit Yeni Petzval Lens Sanatçı Röportajı: Coco Alexander

Coco ile şansa tanıştık ve bu ne büyük bir şans! Çalışmaları muhteşem ve biz onlara aşık olduk, bu nedenle ondan Nikon fotoğraf makinesiyle Petzval Lensi kullanmasını rica ettik ve bize birbirinden güzel portrelerle geri döndü.

Merhaba Coco! Bize biraz kendinden bahset.
4.5 yıldır New York’tayım ve her an daha iyiye gidiyor! Ben Gürcistan’ın banliyölerindenim, rock n’roll dinleyerek büyüdüm ve gittiğim konserlerde fotoğraflar çektim. Bugün hala şovları çekiyorum aynı zamanda bağımsız olarak modeller, gruplar ve dergiler için çekim yapıyorum.

New York’ta fotoğrafçı olmak en rekabetli mesleklerden biri olabilir. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
Başkalarının ne yaptığına gelince, bunun hakkında çok fazla düşünmemeye çalışıyorum. Evet, rekabetli ve izini belli etmek oldukça zor. Ama böyle olmasaydı da kimse daha çok çalışmak için uğraşmazdı ve daha fazlasını yapmak genellikle harika oluyor. New York’a daha iyisini yapmak ve hayalimi yaşamak için geldim ve New York sadece benim için yapılmıştı.

Nasıl fotoğrafçı oldun?
Ben çocukken annem sevdiğim grupları görmem için hafta sonları beni konserlere götürürdü. Yanımda tek kullanımlık fotoğraf makinemi götürür, güzel fotoğraflar çekerdim. Sonradan okulda fotoğrafçılık dersleri aldım ve karanlık odada kendi odamdan daha fazla vakit geçiriyordum. Gerçekten fotoğrafını çekmediğim hiçbir şey kalmamıştı.

Bize biraz da Petzval lens deneyiminden bahset. Lensi ilk defa kullanacaklar için ne tavsiye edersin?

Bana bu büyülü lensi kullanma şansı verdiğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten mat Nikon fotoğraf makineme bu lensi taktığımda…. BÜYÜLÜYDÜ! Eh, iyi konular ve yetenekli bir makyaj sanatçısı da kesinlikle küçük bir peri tozu ekledi.

Tabii ki, Petzval’e alışmak biraz zaman aldı. Dijital fotoğraf makinesi kullanmanın başlangıç seviyesi olanlar için yararlı olduğunu fark ettim çünkü deneyerek milyonlarca fotoğraf çekebiliyorsun ve 2.2 diyafram kullanırken iyi bir odak noktası seçip odakladığından emin olman lazım. Gözleriniz sizi kandıracak fakat sabırlı olursanız görüntü merkezini yakalayacaksınız ve bokeh etkisi senin iyi işler çıkardığını gösterecek! Bildiğim kadarıyla tavsiye veriyorum… Duvarlardan uzak dur, direkt gün ışığı (yani diyaframı az açman gerek) girdap etkisini çabuk kaybetmene sebep oluyor! Unutma, hareketli herhangi bir şey senin dostun.

Lensle çektiğin en favori fotoğraf hangisi?
Favorimi seçmek zor çünkü benim en favorilerim (ilk çektiğim fotoğraflardan biriydi) odak ayarları çok hassas olduğu için gün göremedi! Ama büyük merkez istasyonunda çektiklerimi de seviyorum ve Alex’in arkasında gözüken altın parlamaların olduğu düşük ışıklı fotoğraflar favorilerim!

Dijital fotoğrafçılık yerine film fotoğrafçılığının avantajları hakkında ne düşünüyorsun?
Haha, ömür boyu savaş! Gerçekten ikisini de çok seviyorum. Petzval lensi dijitalin yardımı olmadan kolayca kullanabileceğimi düşünmüyorum. Ama şuan bildiklerimle analog çekim yaparsam da diğer rakiplerini yenecektir. Bilgisi daha iyi, kalitesi rakipsiz… Daha fazla ne söylenir?

Bu projede videoyu yapan erkek arkadaşınla Shawn ile de çalıştık. Onunla iş ilişkin nasıl?
Birlikte çalışmak kesinlikle bir hediye. Bazen bir doğum günü hediyesi olarak çim biçme makinesi almak gibi… Ama daha da kötü bir hediye değil! Shawn çok teknik biri ve çekimlerimde muhteşem bir asistan. Birbirimizi anlıyoruz ve başkaları da birlikte çalışmamızın çok daha yararlı olduğunu söylüyor. Yaratıcı fikirlerimizle birbirimize yardım ettiğimizi ve bu şekilde yeni bir fikre geçebildiğimizi düşünüyorum!

Bir meslek olarak fotoğrafçı olmayı düşünenlere vermek istediğin herhangi bir tavsiye var mı?
Çekmeye devam et. Çekmeye devam et. Çekmeye devam et.

Coco’nun çalışmalarını buradan takip et.

Lomography x Zenit Petzval Lens şimdi Lomography Online Dükkan’da ön siparişte. Lensler sipariş verilen sıraya göre gönderilecek; tarihi lensin için ön sipariş vererek güvenceye al!

antoniocastello tarafından, 2013-12-14 tarihinde ve #insanlar #art #fashion #street-photography #lens #photographer #lomography #portraits #landscapes #lomoamigo #coco #alexander #petzval #petzval-artist-interview başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler