Lomography x Zenit Yeni Petzval Lens Sanatçı Röportajı: C.S Muncy

C.S. Muncy, New Yorklu bağımsız fotomuhabiri. Müşterileri arasında The New York Times, The Wall Street Journal, Newsday, The New York Daily News ve The Village Voice gazeteleri var. Onun Petzval Lensi kullanan ilk fotoğrafçılardan biri olmasını istedik.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Sandy Kasırgası, BP Petrol Kirliliği, ABD uzay mekiği programının son uçuşu, eş cinsel hakları için mücadele, Dünya Ticaret Merkezi’nin yeniden oluşturulması ve Occupy Wall Street gibi konuları ele aldı. Savunma Bilgi Okulundan mezun oldu, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetlerine girdi ve şu anda 106. Kurtarma Kanadında fotoğrafçı.

İsim: CS Muncy
Ülke: ABD
Fotoğraf Makinesi: Nikon F5

Nasıl profesyonel fotoğrafçı oldun? Hayalindeki meslek miydi?

Lisede (sonrada üniversitede) kızlara tanışmak için fotoğraf çektiğimi kabul ediyorum. Bu tür çalışmalarım beni daha sonradan yavaş yavaş etkilemeye başladı ve bağımlısı oldum. Bütün zamanımı fotoğraf dergilerine bakarak geçiriyor ya da yeni teknikler öğrenmeye çalışıyordum. Sonra okul gazetesi için çalışmaya başladım, ardından da yerel gazetelerde…buradan sonrası çığ gibi büyüdü. Küçüklük yıllarında okulu bıraktım ve Hava Kuvvetlerine fotoğrafçı olarak katıldım. O günden bugüne, The New York Times, the Wall Street Journal, the Daily News, Newsday ve the Village Voice için çalıştım. Zor şartlarda çalıştım. Bu gerçekten zor bir iş ve bazen zorluk derecesi çok artıyor fakat ben seviyorum. Kesinlikle hayalimdeki meslek.

Yaşam açısından fotoğrafçı olarak çalışmanın en zor kısmı nedir?

Bu bir uğraş. Eğer rock star değilseniz, editörler önünüzdeki bütün kapıları sizler için açmaz, onlara gerçek hikayeler getirmeniz gerekir. Kurak geçen bir dönemde kiramı ödeyebilmek için makinelerimi sattım, güzel geçen sezonlarda çok rahat yaşıyorum. Kulağınızı yerde tutun ve herkesten önce iyi hikayeleri kapmaya çalışın.

Analog fotoğrafçılık hakkında ne düşünüyorsun ve özellikle sana hitap eden kısım nedir?

Fotoğrafçılar arasında çok fazla talep olan bir tür. Sadece fotoğraf makinesini değil, ne tür film kullanman gerektiğini, nasıl banyolama yapman gerektiğini, hangi ışık objeni daha iyi çıkarır ve bunun gibi birçok bilgiyi iyi bilmelisin. Çerçeveden iyi bakabilmeli ve iyi çekimler yapmak için sınırlı sayıda çekimin olduğunu bilmen gerekir. Çok daha samimi. Filmler keskin ve grenli fakat bunun onun ruhunda var olduğunu düşünüyorum.

Hava Kuvvetlerinde çektiğin birçok çalışmanı gördük. Normal bir fotoğraf çekme sürecinden farklı olan nedir?

İşime ek olarak, 106. Kurtarma Kanadı’nda fotoğrafçıyım. Harika bir iş; başka nerede ayaklarımı yerden kesip uçarak fotoğraf çekmeme izin verirler ki? Haber fotoğrafçılığıyla karşılaştırdığında, çok daha yüksek bir etkisi var.

Haber fotoğrafları çekmek için ulus çapında seyahatler yapıyorsun – foto muhabiri olmak isteyenler için herhangi bir tavsiyen var mı?

Ne tür fotoğrafçı olmak istediğinize kesin karar verin – sonra dışarı çıkıp yakalayın. Benim deneyimlerime göre, editörler fotoğrafçılara bir yönü ve sürücü olmasını söylerler. Harika haberin kucağına düşmeyeceğini, onu gidip yakalamak gerektiğini bilmeli. Sağlam bir portföy hazırla ve yapıcı eleştirileri kabul et.

Petzval Lens ile çekim deneyimin nasıldı? Lens ile ilk çekimine çıkacaklar için tavsiyelerin neler?

Lensi sevdim. Tank gibi inşa ediyor ve benzersiz görüntüler elde ediyor. Lensi kullanacakların ilk olarak sabırlı olmalarını öneririm; alan derinliği jilet gibi ince bu nedenle birkaç deneme yapmak gerekiyor. Ayrıca, diyafram ayarlarında da çok dikkatli olun; lens hep sabit durmuyor bu nedenle ayarların lens kaydıkça değişebilir. ( Diyafram ayarları geliştirilmiştir. CS Muncy’ye prototip bir objektif gönderildi -. Editör)

Şimdiye kadar lensle çektiğin en favori fotoğrafın hangisi? Neden?

SERE üssüne uzmanlarımızdan biriyle gitmiştim ve orada uzun otların arasında onun portrelerini çekmiştim. SERE uzmanları zor durumlarda kaçmak ve kaçırmak için eğitiliyor ( ve diğerlerini eğitiyor). Bu uzun çalılarında güzel bir etki oluşturup aradaki objeye dikkat çektiğini ve ortaya güzel bir fotoğraf çıktığını düşünüyorum.

Son olarak, Fotoğraf çekimlerinde başına gelen unutamadığın en komik, en garip ya da “beklenmedik” olay neydi?

Sanırım size en favori olayı anlatabilirim. 2011’de, New York senatosu aynı cinsiyetteki insanların evlenebilme hakkını oyluyordu. Albany ve New York’da bu olaya karşı birçok gösteri olmuştu ama kimse sonuçların ne çıkacağını bilmiyordu. Sabahın erken vaktinde ortağım aradı ve yakında kararın söyleneceğini söyledi ve ben de bu nedenle Stonewall Inn’e indim. Kimse beni göreve göndermemişti fakat ben kullanılabilecek bir görüntü yakalarım diye gitmiştim. Sonra akşamüstü karar geliyor diye dedikodular yayılmaya başladı. Bir kadın telefondan haberleri dinliyordu ve görüntüsü makineye takıldı, heyecanla kollarını açarak haykırmaya başladı. Evlilik New York’ta yasalaştırılmıştı. Gecenin geri kalanını gazetelere çektiklerimi daha göndermeden fotoğraf çekerek (bir noktada çatıya tırmanıp halkın fotoğraflarını çektim) geçirdim. Sonra Times editörlerinden biri beni aradı ve fotoğraflarımdan birini günün kapağı olarak kullanmak istediğini söyledi. “Benimle dalga mı geçiyorsun **” diye düşündüm.Eğer çok yorgun olmasam küfür etmezdim herhalde…ama bu benim onların yayınladığı ilk kapak fotoğrafım oldu. Bu sanırım benim favori hikayem.

C.S Muncy'nin çalışmalarını takip et.

Lomography x Zenit Petzval Lens şimdi Lomography Online Dükkan’da ön siparişte. Lensler sipariş verilen sıraya göre gönderilecek; tarihi lensin için ön sipariş vererek güvenceye al!

antoniocastello tarafından, 2013-12-14 tarihinde ve #insanlar #art #nikon #lens #accessories #analogue-photography #lomography #portraits #analogue-cameras #lomoamigo #antonio #castello #petzval #c-s #muncy #petzval-artist-interview başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler