Garipçe Köyü'nde Kısa Bir Tur

19 Mayıs’ta işe gelmeden güzel bir kahvaltı yapalım niyetiyle sabahtan yola koyulup Garipçe Köyü’ne gittik. İşte makinemin objektifine takılanlar…

Krediler: nural

Havaların ısınmasıyla fotoğraf çekme isteğim de tabii ki arttı, bu yüzden sürekli gidecek yeni yerler, çekecek yeni şeyler arıyorum. 19 Mayıs tatilinde de günü değerlendirip Garipçe’ye kahvaltıya gitmeye karar verdik eşimle. Hem de kısa bir fotoğraf turu yaptık.

Krediler: nural

Garipçe, Sarıyer’in ilerisinde, Karadeniz kıyısında yer alan minik bir balıkçı köyü. Minikten kastım, balıkçı teknelerinin olduğu merkez kısmı 10 dakikada gezilecek kadar minik :) Merkezde hem kahvaltı, hem de akşamları balık servis eden bir kaç tane restorant var. Ayrıca, restorantların ön kısmında da kendi ürettiği organik reçel, turşu gibi şeyler satılıyor.

Krediler: nural

Köyün biraz ilerisinde Rumeli Feneri var. Rumeli Feneri, tam Anadolu Feneri’nin karşısında, İstanbul’un en kuzey noktasında yer alıyor.

Krediler: nural

Fener’in fotoğraflarını çektiğimiz Rumeli Feneri Kalesi ise 17.yy’dan kalma. Kemer kısmının üzerine çıkıp Karadeniz manzaraları çekmek mümkün. Ayrıca buradan 3. köprü çalışmaları da çok net görünüyor, zira köprü Garipçe civarlarına inşa ediliyor. O yüzden buraları görme niyetin varsa elini çabuk tut!

nural tarafından, 2014-06-06 tarihinde ve #lokasyonlar #istanbul #location #kale #balikci #sehirden-kacis #garipce #koy #gezi #lokasyon başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler