Petzval LomoAmigo: Takeshi Suga

1

Takeshi Suga Japonya’dan Lomography’yi çok seven bir fotoğrafçı. Film fotoğrafçılığının tüm özelliklerini harika bir şekilde harmanlayıp yumuşak ve rüya gibi fotoğraflar çekiyor. Petzval lensi sabırsızlıkla muhteşem fotoğraflar çekmesi için verdik. Takashi Suga’ya merhaba de…

Fotoğraf: Takeshi Suga

Bize biraz kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahseder misin

Benim adım Takeshi Suga. Japanyo Kobe’de fotoğrafçılık yapıyorum. Temel olarak ışıkları ve renkleri çekiyorum. Geçen Kasım ayında Londra’ya taşındım. Şu an Forest Hill’de yaşıyorum. Aslında yönetmen olmak istiyordum ama senaryo yazmak bana göre değildi. Ben de onun yerine fotoğraf makinemle gezinmeye başladım. Edebiyatı seviyorum ama keşfettim ki ben daha çok görsel bir insanım.

Fotoğraf: Takeshi Suga

Petzval Lens ile çekim yapmak nasıldı?
Muhteşemdi! Lens çıktığından beri denemek istiyordum. Sonunda deneme şansı elde ettim ve Brixton Village’de antika ve vintage ürünler satan Leftovers için katalog çekimi yaptım. Burada gördüğünüz fotoğrafların hepsi Kasım ayında çıkmış olan ‘’The Gardener’s Muse’’ katalogundan. Lensin yarattığı etki, mağazanın felsefesiyle ve havasıyla birebir uyuyor. Odaklamak biraz zorlu olsa da, Petzval Lens ile oldukça keyifli zaman geçirdim.

Fotoğraf: Takeshi Suga

Sence bir portreyi mükemmel yapan nedir?
Kimya.

Fotoğrafçılık kariyerinde zorlandığın anlar oldu mu?
Her zaman oluyor. Bu işimin bir parçası. Onlarsız sıkılırdım!

Profosyonel portre fotoğrafçısı olmak isteyen birine hangi tavsiyeleri verirdin?
Ansel Adams’ın dediği gibi, fotoğrafa izlediğim tüm filmleri, okuduğum tüm kitapları, duyduğum tüm müzikleri ve sevdiğim tüm insanları katıyorum. Yani benim tavsiyem hayatının her dakikasını ve her bir parçasını heves içinde okumak.

Lomography+ Tokyo’da bu fotoğraflar hala sergileniyor.

Krediler:
Model: Anna Smirnova
Styling: Margot Waggoner  
Fotoğraf: Takeshi Suga 
Saç & Makyaj: Anna Burel
Assistan: Shiori Kadoi Coleman

hannah_brown tarafından, 2014-11-03 tarihinde ve #insanlar #accessories #analogue-photography #instant-photography #uk #portraits #lomography-gallery-store #gallery-store #analogue-cameras #exhibitions #lomoamigo #takeshi-suga #regular-contributors #quickie-tipsters #petzval başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. nural
    nural ·

    Fotoğraflara bayıldım!

Daha İlginç Makaleler