Lomo'Instant LomoAmigo: Martin Smith

Kickstarter kampanyasından Lomo’instant alan ilk kişilerden biri olan Martin Smith, London merkezli bir film fotoğrafçılığı hayranı. O zamandan beri şehrin etrafında heyecanla çekim yapıyor. Martin bizimle, şipşak fotoğrafçılığa olan aşkı hakkında konuştu ve bize mükemmel çekimlerinden bazılarını gösterdi. Röportajın tamamı için okumaya devam et.

Fotoğraflar: Martin Smith

Bize biraz kendinden bahseder misin?

Londra’da IT Danışmanı olarak çalışıyorum ama fotoğrafçılık aşkıyla doluyum. Şu anda Kickstarter kampanyası desteğiyle aldığım, koleksiyonumun en yenisi olan Lomo'Instant ile beraber 4 fotoğraf makinem var. Böylece onu elime ilk alanlardanım. Sokak ve şehir manzarası fotoğrafçılığı benim ana odağım.

Lomo’instant ile ilgili en çok neyi sevdin?

Lomo’Instant’ın en çok sevdiğim özellikleri; baskıların sıra dışı görünümü, yumuşak renkler, garip perspektifi ve film oluşurken, iyi bir şey çektiğinden emin olmak için sadece 30 saniye beklemek. Şehirde dışarı çıktığımda, çantama sadece fotoğraf makinemi koyuyorum ve eğer ilginç bir şey görürsem, çıkarıyorum, çekiyorum ve saniyeler içinde baskı elimde oluyor.

Fotoğraflar: Martin Smith

Lomo’Instant ile ilgili herhangi bir tüyon var mı?

Verebileceğim tek ipucu; sadece denemeye devam edin, bu fotoğraf makinesi ile elde edebileceğiniz birçok etki var. Ben henüz sadece buz dağının görünen yüzüne ulaşabildim.

Fotoğraflar: Martin Smith

2015 yılında seni neler bekliyor?

2015’te Londra’nın silüetiyle ilgili olan Lomo’Instant projemi bitireceğim, daha çekilecek çok fazla bina var. Ayrıca daha fazla sokak fotoğrafçılığı yapmak ve bir noktada LC-A 120 satın alıp, orta format sokak fotoğrafçılığını denemek istiyorum.

Martin’in diğer çalışmalarını görmek için Tumblr ya da Flickr sayfalarını takip edebilirsin.

hannah_brown tarafından, 2015-02-20 tarihinde ve #haberler #insanlar #lokasyonlar #lifestyle #location #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler