Chris Pollard tarafından Petzval ve Tüm Görkemi

Londra’lı fotoğrafçı Chris Pollard, Petzval lens ile podyumlar ve başkentin erkek giyim trendlerini belirleyen London Collections: Men (LCM) defilelerini görüntüledi. O geceden yakaladığı muhteşem fotoğraflar, 5 Şubat’tan itibaren Lomography Soho Mağazamızda sergilenecek. Detaylar için okumaya devam et.

Fotoğraf: Chris Pollard

Merhaba Chris, bize kendini ve neler yaptığını hatırlatır mısın?
Moda endüstrisinde grafik tasarımcı olacak çalışan bir fotoğrafçılık aşığıyım. Son birkaç yılda analog fotoğrafçılıktan çok etkilendim ve yarattığımı geliştirmeme destek olduğunu fark ettim. Petzval ve Polaroid gibi farklı ürünlerle deneyler yapmayı seviyorum, çünkü yüzlerce fotoğraf çekip aralarından birini seçmektense, anı tek bir fotoğrafla yakalaya itiyor beni.

Fotoğraf: Chris Pollard

Petzval fotoğraflarından biraz bahseder misin?
Daha önceki ‘Lomoamigo’ çekimimde, Petzval//Nikon fotoğraf makinesini alıp, yeşil bir alanda yarı analog, yarı dijital bir çekim yapıp, lensi tanımayı hedefledim. Kendimi biraz daha uzmanlaşmış hissettikten sonra, daha aşina olduğum ortamlara geri döndüm: podyumlar ve başkentin erkek giyim trendlerini belirleyen London Collections: Men (LCM) defileleri.

Fotoğraflar: Chris Pollard

Seçtiğim fotoğraflar çok belirgin markaları resmediyor. Terzilik en büyük ilgi alanlarımdan biri ve Gieves & Hawkes ve Savile Row defilelerinde güler yüzlü modellerin sundukları takım elbiselerle fotoğraflarını çekip, bu anları yakalamayı planladım. Aksine, Belstaff’in sert motorcu stili ve Sibling’deki defile öncesi heyecan beni daha çok çekti.

Fotoğraflar: Chris Pollard

Petzval Lensle aran nasıl?
Petzval lensi LCM’den bu yana çok rahatlıkla kullanıyorum. Özellikle direkt diyafram ayarlarında üzerinden yapamadığın makinelerle çekim yaparken, podyum ışıkları ve hızı hiç affedici olmuyor! Benim için en büyük zorluk, fotoğrafını çektiğim model ile arka plan arasında yeterince mesafe olmamasıydı, çünkü böyle olunca, lensin bokeh etkisinden tam anlamıyla faydalanamıyordum. Kompozisyonlar oluşunca, fotoğrafların analog değerleri tamamen ortaya çıktı ve kesinlikle uğraştığıma değdi diyebilirim.

Fotoğraf: Chris Pollard

2015 planların neler?
Bu yıl fotoğrafçılığa biraz daha ciddi yaklaşmak istiyorum. Kendimi hala hevesli bir amatör olarak görüyorum ama yakın zamanda Royal Photographic Society’deki eğitimimi tamamlamayı hedefliyorum. Ralph Lauren’deki grafik tasarımcı görevime fotoğrafçılık işlerimi daha çok yansıtmak ve ilerde Milan’daki stüdyolarında fotoğraf çekimi yapabilmek istiyorum.

Chris Pollard tarafından Petzval ve Tüm Görkemi
5 Şubat – 5 Mart
Londralı moda fotoğrafçısı Chris Pollard London Collections: Men AW15 parti ve defilelerini Petzval Lens ile kayıt altına aldı. 5 Şubat günü, saat 18:00 – 21:00 arasında gerçekleşecek olan sergi açılışına hepinizi bekliyoruz. Bu etkinlik ÜCRETSİZDİR.

Lomography Gallery Store Soho
3 Newburgh Street, London W1F 7RE
Tel. 02074341466
sohostore@lomography.com
Çalışma Saatleri
Pazartesi – Cumartesi: 11:00 – 19:00
Pazar: 12:00 – 17:00
Lomography Soho’yu takip et ve arkadaş olarak ekte: LomoHome, Facebook, Twitter, Flickr,

hannah_brown tarafından, 2015-01-20 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler