Simeon Smith ile Analog Sesler

Simeon Smith, bizim fotoğraf makinelerimizin analog seslerini kaydeden ve bunların ücretsiz indirilebilir örneklerini yapan bir müzisyen. Onunla bu proje hakkında röportaj yapmak ve onun bazı fotoğraflarına göz atmak için dayanamadık. Kameraların arkasındaki adamla tanış.

Fotoğraflar: Simeon Smith

Merhaba Simeon, bize biraz kendinden bahseder misin?

Kuzey İspanya’da yetiştim, fakat şimdi Gower Peninsula’nın sağ başında, South Wales’da yaşıyorum. Çocuklarımla sahilde olmadığımda elektronik müzik yapıyorum. Ayrıca, çocukların kendi müziklerini kaydetmek için gelebileceği, yerel gençlerin de uğradığı Red Café diye bir kayıt stüdyosu işletiyorum.

Son dönemlerde filmli fotoğraf makinelerinden sesler kaydettin ve bunların ücretsiz edinilebilir örneklerini yaptın. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Çalışmalarımda çok fazla ‘’hazır sesler’’ kullanırım ve This Wreathing City adlı parçada kullanmak için bazı ilginç vurmalı sesler arıyordum – onları kayıt ederken diğer müzisyenler ve yapımcılar onların tadını çıkarabilir. Ben ne yaptığımı kameraya aldım ve örnek model ve reklam videosu yükledim.

Onları kaç kişi kullanıyor?

Biraz çılgın oldu, çünkü Video ve örnekler bir avuç dolusu popüler blogda yer aldı ve binlerce kez indirildi. Kendi ürünlerinde sesler kullanan, uygulama geliştiricilerden e-posta aldım ve müzisyenler, kendi çalışmalarını e-posta ile göndermeye başladılar.

Aynı zamanda hevesli bir Lomograficisin. Neden filmi seviyosun?

Ekranlara bakarak çok uzun zaman harcarım. Hepimiz yaparız. Film fotoğrafçılığı ile ondan uzakta olabiliyorum. Ayrıca, enstrümantal müziğim genellikle çok soyut, bu yüzden ona karşı gerçek bir şeylere ihtiyacım var. Film fotoğrafçılığı çok gerçek görünüyor. Gerçek ışık ile kimyasallar, gerçek nesnelerle etkileşimde. Gerçek bir mağazadan, gerçek film ruloları alıyorum ve gerçek bir insanla, konuyu nasıl işlemek istediğim hakkında konuşuyorum.

Fotoğraflar: Simeon Smith

Çekim yapmayı en çok sevdiğin fotoğraf makinen hangisi?

Film fotoğrafçlığı macerama, sevdiğim Cosmic Symbol ile başladım, fakat son zamanlarda bir Diana Mini aldım ve yarım çerçeve moduyla hızlıca favorim haline geldi. O çok minicik, bu yüzden her yere yanıma alabiliyorum ve çok fazla fotoğraf karesi olduğundan, filmin biteceği için endişelenmeye gerek yok. Yerel fotoğraf mağazam, Swansea’da yer alan Colliers, Lomography’nin büyük hayranı ve benim için, hiç problemsiz yarım çerçeve film tarıyorlar.

Peki, sesini kaydetmeyi sevdiğin favori makinen hangisi?

Lubitel, büyük gövdesi ve farklı çekim hızlarıyla, adeta harika sesler için yapılmış. Şu sıralar, daha büyük fotoğraf makinelerini araştırıyorum – belki bir Belair. Son dönemde bir Fed 3 aldım, bu yüzden bir dahaki sefere, bunu örneklemeyi deneyeceğim: yeni sesler için hazır olun!

Photos: Simeon Smith

Gelecek planlarında neler var?

Önümüzdeki haftalarda, biri Symbiotic Cube, diğeri ise Dragon Era tarafından çıkacak derleme albümlerde bir çift parçam yer alacak. Ayrıca, South Wales’da yaşayan genç insanlar hakkındaki Spotlight filmi için bir müzik üzerinde çalışıyorum. Müziğimle daha fazla oynayabileceğim yaz mevsimini dört gözle bekliyorum. Umarım yolda, bazı Lomograficilerle tanışacağım.

Bütün Lomography ekibine kocaman sevgiler – insanların inanılmaz bir sanat yaratmasına yardım ediyorsunuz.

hannah_brown tarafından, 2015-04-02 tarihinde ve #insanlar #videolar #lifestyle başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler