Dükkan Design: Otostop Macerasından Sevimli Bir Dükkana

İzmir’de artık Lomography ürünlerini bulabileceğiniz bir nokta daha var! Bir otostop serüveniyle başlayıp, Dükkan Design projesine dönüşen serüveni, Dükkan Design’ın kurucusu Ersin Çavga’ya sorduk.

Merhaba, bize Dükkan Design’ın doğuş hikayesinden bahseder misin?

Dükkan Design açılalı neredeyse 1 yıl olacak, lakin bu zamana kadar yaşananlardan bahsetmek isterim. Bundan yaklaşık 6 yıl önce İzmir’de yaşamış olduğum bazı özel sorunlardan dolayı çantamı, çadırımı ve fotoğraf makinemi alıp ilk otobana attım kendimi. Plansız bir şekilde seyahat etmeye başladım, tabii ki otostop çekerek :D Sırasıyla Ankara, Konya, Antalya, İstanbul, Bursa, İzmit, Gaziantep, Çanakkale, Balıkesir ve son olarak İzmir’in ufak bir sahil kasabası olan Çandarlı da aldım soluğu. Gittiğim yerlerde bir şeyler satarak bir süre konaklama şansıda buluyordum. Bu sayede Çandarlı’ya vardığımda kendime bir stand tutmuş ve burada yazlık bir esnaf olmuştum. Halbuki bundan önce 10 yıl kadar barmenlik ve restoran-bar işletmeciliği yapmıştım. Şimdi ise deniz karşımda, gündüzleri ufak bir standta, geceleri sahilde, huzur dolu bir öyküye dönüşmüştü hayat. Bir süre sonra İzmir’e geri döndüm ve başlamış olduğum yeni işime yoğunlaşarak ticarete atılmış oldum. Bu süreçte zarar ettiğim ortaklıklarım oldu. Dolandırıldım, kandırıldım ama pes etmedim. Yaklaşık bir yıl öncede Karga tshirtlerinin İzmir şubesi olarak Karga İzmir adıyla mevcut işletmemizi faaliyete geçirdim. Bu sefer akıllanmış ve ders almıştım. Tek başıma hareket edecektim. Yaklaşık 3 aydır çeşitliliği arttırmak daha iyi ve daha geniş bir kitleye hizmet verebilmek için isim değişikliğine giderek Dükkan Design adıyla hizmet vermeye başladık. Yani bir otostopla başlayıp buradan devam ediyoruz. Umarım sırtımızda, çanta bu sefer dünyayı dolaşmak için çıkarız bir sonraki yolculuğumuza.

DÜKKAN haftanın 7 günü de açık. Hafta içi 9:30-23:00 hafta sonları 9:30-24:00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Yaz aylarında bulunduğumuz nokta çok hareketli olduğu için bu saatler daha da esneyebiliyor :D

En sevdiğin Lomography fotoğraf makinesi hangisi ve neden?

Lomo’Instant Black en sevdiğim Lomography fotoğraf makinesi. Bir kere siyah :D sonra üzerindeki ve paket içinde birlikte verilen lensler harika. Tabii ki bu kadar değil, anı yaşamak lazım her zaman. Beklemek, zaman kaybetmek şu hayatta bence en kötü olay. O yüzden şipşak. O an neyse o, beklemek yok, saklamak yok, kaybetme korkusu yok, yanma korkusu yok.

Mağazada başına hiç ilginç Lomografik bir olay geldi mi?

Lomography ürünleri mağazamıza yeni geldiğinde 3-4 kişilik bir arkadaş grubu gelmiş ve makineleri inceliyorlardı. Bir yandan makineleri tanıtırken, bir yandan satış yapmaya çalışıyorduk. Arkadaşın biri “Benim bir lomom var” dediğinde çantasından çıkardığı Lomo Chema nasıl olduysa bizim oldu. Ben makine satmaya kalkarken, arkadaşın antika Lomo’sunu satın almış oldum :D

Sorulan ilginç sorular oldu mu?

“Bunlar süs değil mi?” ya da “Çalışmıyor bunlar değil mi?” Cevap vermekte zorlanıyoruz :)

İzmir’de Lomography şaheserleri yaratmak için en uygun yer neresi?

Bence İzmir’de Lomography şaheserleri yaratmak için en uygun yer Tire. Vikipedi Tire’yi çok güzel tanıtmış. İncelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Neden Tire dersek, doğasıyla, yeşiliyle, bitki örtüsüyle, mutlu insanlarıyla, hayvanlarıyla, o meşhur tepeleriyle kesinlikle, Tire. Tire dağların ortasında, kendi halinde insanları olan bir yer. Her yer yeşil, her yer ağaç. Asayişin bile kendi içinde bir uygulaması olan farklı bir yer. Sokaklarında, parklarında, bahçelerinde mutlu hayvanları var, ki daha ne olsun. Tepenin birine çıkıyorsunuz mangal yapıp rakı içiyorsunuz, diğerine geçip kahve içip günbatımı izliyorsunuz. Her yerde bir piknik olayı var. Çayır, çimen, akarsu, göl, her şey orada. Tarihiyle, tarihi mekanlarıyla, eski yapılarıyla, organik mutfağıyla Tire, Lomography harikalarının başkenti olabilir.

Dükkan Design’ın Facebook sayfası
Adres: 1481 Sokak, No:4/D, İzmir, Türkiye
Telefon: 0555 315 2552

nural tarafından, 2015-05-05 tarihinde ve #lokasyonlar #lifestyle #location başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler