Gerçek Lokasyonlar: Serdar-ı Ekrem Sokak

1

Lomography Embassy Store İstanbul’un üzerinde olduğu, Galata Kulesi’nin hemen dibinde olan ve bir arkadaşımın (Erdem Çapar) tabiriyle “Instagram Sokağı” olan bir yer Serdar-ı Ekrem. Lomography de dahil olmak üzere bir sürü güzel, küçük, sevimli mağazanın olduğu bu sokak, Arnavut kaldırımlı sokak olarak da tanımlanabiliyor.

Erdem’in buraya “Instagram Sokağı” demesinin temel sebebi, sokağın fotoğrafı çekilecek bir sürü öğeye sahip olduğu gerçeği aslında. Arnavut kaldırımlı oluşu, Galata’yı görmesi, sanat galerileri, Doğan Apartmanı, sevimli kafeleri, kasabı, bakkalı ve tabii ki eski yapıları ve üzerlerindeki grafitileri!

Krediler: morlice

Ben daha sade, basit ve öz şeylerden hoşlanıyorum. Minimalizmi de severim. Aslında renkleri ve karışık şeyleri de severim ama o da benim iç dünyamın karmaşasında, bir süre daha benimle kalabilir. Neyse… Sade şeyleri sevdiğim için, iş yerime yani Lomography Embassy Store İstanbul’a gelirken ilk gördüğüm günden beri durup baktığım, tahminimce aynı insanın elinden çıkmış iki grafiti var.

Krediler: morlice

Soldaki fotoğrafta, kapının üst kısmındaki maalesef hafif silinmiş ve diğerlerine nazaran renksiz ve küçük hanımefendili grafiti. Sağdakinde ise zaten ne olduğun belli.

Bu arada eğer sen de bu grafitilerden birini çekmek istiyorsan, Snoopy ve diğerleri senin için bekliyorlar. Tabii ki Lomography Embassy Store da aynı şekilde.

Krediler: morlice

morlice tarafından, 2015-05-19 tarihinde ve #lokasyonlar #lifestyle #location başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. nural
    nural ·

    Sokağımızı seviyorum ^.^

Daha İlginç Makaleler