Christopher Logan'ın Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile İlk İzlenimleri

Christopher Logan, bir yıl önce Fort Lauderdale Sanat Enstitü’sünden Fotoğraf derecesini aldı ve Milan’a taşındı. Avrupa estetiğine hayran kaldı ve bu, fotoğraflarına da tezahür etti. Bir dizi moda evi ile çalıştı, mesleğini geliştirdi ve şimdi bir başka moda merkezinde yaşıyor – New York City – ve hala moda dünyasıyla iç içe.

Logan, Lomography Petzval 58 Bokeh Kontrol lens ve Canon 5d Mark II fotoğraf makinesi ile New York Moda Haftası’nın sahne arkasına sızdı ve nefes kesen fotoğraflar çekti. Röportajımızda, bu deneyiminden bahsediyor.

Fotoğraf: Christopher Logan

Lomography Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i gördüğünde ilk izlenimin ne oldu?

Bu kolay bir soru. Kendime şöyle dedim: “Hayatımda buna ihtiyacım var!!!”

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile hangi fotoğraf makinesi ve ayarları kullandın?

Canon 5D Mark II makine gövdemi ve sadece doğal sahne arkası ışığını kullandım. Flaş kullanmadım. Sahne arkası çekimlerinde daha yavaş enstantane hızları kullandım… Şeker dükkanında gibiydim!

Fotoğraflar: Christopher Logan

Onunla çekim yapmak nasıl bir deneyimdi? Herhangi bir zorlukla karşılaştın mı?

Manuel odaklamanın, her tür aksiyon fotoğrafı çekerken biraz zorlayıcı olduğunu bilmelisiniz. Aklımdakileri, nasıl ve neler çekeceğime göre değiştirdim. Benim işim bir şov sırasında 1000 tane fotoğraf çekmek değil. Petzval 58 özel anları yakalayabiliyor ve bu açıdan çok kullanışlı. Otomatik olmayan odaklama, yakalamak istediğim şeyi odaklamamı ve tamamen bana ait bir hikaye anlatmamı sağladı.

Bize çektiğin fotoğraflardan bahseder misin? Ve neden bu objeler için Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i tercih ettin?

Bu koleksiyon, geçen sezonun New York Moda Haftası SS15’in sahne arkasında çektiğim fotoğraflardan oluşuyor. Lensi denemem için iki günüm vardı ve ona bayıldım! Sahne arkasında, özel ve sıradışı anları çekmeyi tercih ediyorum. Zaten aynı şeyleri çeken bir fotoğraf ordusu var. Beni her zaman, odanın bir köşesinde onların kaçırdığı şeyleri fotoğraflarken bulabilirsiniz. Ben bir hikaye anlatıcıyım ve Petzval 58 Bokeh Kontrol lens işimi daha da güzelleştirdi. Herhangi bir düzenleme kullanmadan rüyamsı dünyalar yaratmayı seviyorum. Bu lens güzel şeyler yaratıyor ve asıl güzelliği ise onu kontrol edebilmeniz.

Fotoğraflar: Christopher Logan

Lomography Petzval 85mm lensi kullandın mı? Eğer kullandıysan, onunla çekim yapmak nasıldı?

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ve Petzval Lens 85’i nasıl karşılaştırabilirim ki? Evet, geçtiğimiz iki sezon için Petzval 85 lensi kullandım ve onu çok sevdim! İşlerim, yaratmayı sevdiğim kişisel tarzım ile diğerlerinden ayrılıyor. Lens, bana aynı zamanda birçok kapı açtı; tasarımcılar, basın ilişkileri firmaları, modeller, ajanslar.. Hepsi bu lense merakla yaklaştı, işlerimi sordular ve Lomography hakkında daha fazla şey öğrenmek istediler! İki lens de harika! 85 ile birçok portre fotoğrafı çektim ve müşteriler sonuçlara bayıldı. 58 ile daha fazla keşif yapmak için sabırsızlanıyorum, eminim sürekli yanımda taşıdığım bir lens olacak!

Lomography Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile ilgili en çok neyi sevdin? Sence en iyi özelliği hangisi?

Küçük bir bilek hareketi ile bokeh kontrolü yapabilmeyi sevdim. Eğer o anın daha fazla ihtişama ihtiyacı olduğunu hissedersem bunu kolayca elde edebilirim. Bu esnekliğini sevdim, insanların yanıma gelip “bu da ne” diye sormasını sevdim! Tipik bir utangaçım, bu yüzden insanlarla olan konuşmalarımda daha açık olmamı da sağladı. Düşünsenize, bu günlerde kaç kişi pirinç bir lens ile çekim yapıyor ki? Çok havalı!

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i denemiş oldun. Peki gelecekte onu ne tarz projeler, çekimler ya da objeler için kullanmak istersin?

Önümüzdeki aylarda Bokeh lensi, birkaç moda makalesi ve ünlü portreleri çekmek için kullanmayı planlıyorum. Bu yaz yurtdışına çıkmayı planlıyorum ve bence bu lens harika bir yol arkadaşı olacaktır. Hayatımı sade yaşamayı seviyorum. Güzel fotoğraflar çekmek ve insanlarla tanışmak. Petzval 58 benim için harika bir kazanç.

Fotoğraflar: Christopher Logan

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i ilk kez kullanacaklara neler önerirsin?

İlk etapta, sana fotoğrafa neden aşık olduğunu hatırlatacak, bu objektif fotoğraf ve videonun tüm türlerinde yeni olasılıkların olduğu bir dünyaya açılıyor. Bence bir akşamüstü onu alın, sadece keşfedin ve onunla eğlenceli zaman geçirin. Sonra da yarattığınız harika fotoğrafları bastırın.


Christopher Logan ve işleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için websitesini ziyaret et, onu Instagram ve Twitter. hesaplarından takip et.


Yeni Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi, siyah ya da pirinç kaplamalı olarak mevcut, Canon EF ve Nikon F analog ve dijital fotoğraf makineleriyle, adaptör kullanımıyla ise diğer birçok fotoğraf makinesi ile uyumlu. Bu proje hakkında daha fazlasını öğrenmek için Kickstarter sayfamıza uğra ve Yeni Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensini gerçeğe dönüştürmemize yardım et. Lenslerin ilk teslim tarihi, şimdilik Aralık 2015 olarak planlanıyor.

Jill Tan Radovan tarafından, 2015-06-16 tarihinde ve #donanım #insanlar #lifestyle #review başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler