Petzval 85 Sanat Lensi ile Biçimlendirilmiş Portreler: Japonya'dan Yamato ile Röportaj

Yamato, 25 yaşında, Japonya’da yaşayan ve dünyanın heryerinden 4,000 takipçisiyle Instagramda aktif olan bir fotoğraf sanatçısı. Aynı zamanda çalışmalarına belirgin ve belli belirsiz ruh halini yansıtan Petzval 85 Lens ile mükemmel fotoğraflar çekiyor.

Fotoğraflar: Yamato

İsim: Yamato
Instagram: @yamato1226

Bize biraz kendinden bahseder misin?

Merhaba, Ben Yamato. Fotoğrafçılık benim hobim ve genellikle portre fotoğrafları çekiyorum. Portreler derken, aslında modellerin portrelerinden bahsetmiyorum. Genellikle fotoğrafçılığa tutkusu olan arkadaşlarımla takıldığımdan, kendi kendimizin portre fotoğraflarını çekiyoruz.

Fotoğraflar: Yamato

Lomography Petzval 85 Sanat Lens'ine dair ilk izlenimin ne oldu?

Vizörden ilk kez dönen bokeh etkisini fark ettiğimde, lensi deneyimlemek bende bir heyecan uyandırmıştı. Kafam, bu efektle fotoğraf çekmeye dair bir çok fikirle doldu ve gerçekten heyecan vericiydi.

Fotoğraflar: Yamato

Lomography Petzval 85 Sanat Lens'i ile portre çekme deneyimin nasıldı?

İlk zamanlarda, dönen bokeh etkisini elde etmek için doğru ayarları uydurmak benim için biraz zor oldu. İstediğim bokeh etkisini elde etmek için lens ile obje arasındaki ve arkaplanla obje arasındaki mesafeyi ayarlamayı denedim. Lens ile nasıl çekim yapılacağını biraz daha iyi kavradıktan ve ne kadar uzaklıktaki mesafenin benim için en iyi olduğunu çözdükten sonra, bokeh etkisine dair kontrolü sağlama konusunda daha iyiyim ve objeleri çekerken bana yeni bir yöntem kazandırdığını düşünüyorum.

Petzval ile çektiğin favori fotoğrafın hangisi? Bizimle arkasında yatan hikayeyi paylaşır mısın?

Yamato’nun favori çekimi

Aslında bu fotoğrafı çekerken, yağmur yağıyordu ama yağmur damlaları bokeh etkisiyle arka planda mükemmel, yuvarlak şekillere dönüştü, böylece dönen bokeh efekti daha görünür hale geldi. Çok etkileyiciydi!

Yeni Petzval kullanıcılarına vermek istediğin tavsiyeler ya da öneriler var mı?

Dediğim gibi, güzel dönen bokeh efekti elde etmek istiyorsanız, lens ile obje ve obje ile arka plan arasındaki mesafeyi ayarlamak çok önemli. Farklı mesafelerin farklı etkiler verdiğini kavradıktan sonra, ilginç ve güzel fotoğraflar çekmeye başlayacaksınız. Bu üç unsur arasındaki mesafeyi kendi tercihinize göre ayarlamanızı ve kendiniz için en iyisini bulmanızı tavsiye ederim.
-

Fotoğraflar: Yamato

Lomography Petzval 85 Sanat Lens'i fotoğrafçılığın öncüsü, ikonik Petzval lensin yeniden üretimidir. Nikon ve Canon fotoğraf makineleriyle kullanabileceğin pirinç ve siyah olmak üzere iki farklı renge sahip. Online Dükkan'dan hemen kendi lensinin siparişini ver, buradan da lens hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin!

karenatsoi tarafından, 2015-07-10 tarihinde ve #donanım #insanlar #lifestyle #review başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler