Yeni Petzval 85 Lens: Alex Muccilli ile Kaykay ve Fotoğraf

Alex Muccilli Phillip Lim, Vice Magazine ve Tory Burch gibi saygın isimler için çalışmış, New York’ta yaşayan bir fotoğraf sanatçısı. Petzval 85 ile neler ortaya koyduğunu merak ediyorsan, okumaya devam et!

Alex Muccilli, NYC sahnelerinde çok ünlü. Alex insanları, yerleri, güzel olan her şey çekiyor; fotoğraflarındaki parlaklığı nasıl yakaladığını kelimelerle ifade etmek gerçekten çok zor. Çektiği portreler içten ve cesur — kaykay parkına dışarıdan bakan ya da modellerle iç içe olan biri olarak, fotoğraflarındaki tüm hareketi yakalamak için daha da yakınlaşacaksınız. Mükemmel portfolyosu ve ciddi maceraperestliğiyle, Alex ve Petzval lensin birlikte muhteşem olacağını biliyorduk. Alex, Yeni Petzval 85 Sanat Lensi ile fotoğraf ve video çekti.

Yeni Petzval 85 ve Kaykay, Lomography Vimeo hesabından alınmıştır.

Fotoğrafçılığa nasıl başladın?

Orta okul ve lisede, fotoğraf çekmeden önce, arkadaşlarımın kaykay yaparken birçok videosunu çektim. Lisedeyken, fotoğrafçılık dersi aldım. Gerçi, çok üzerine yoğunlaşmamştım ve zamanımı daha çok video çekimleriyle geçiriyordum. Sonunda, üniversitede fotoğrafçılık okumaya karar verdim, çünkü hareketsiz fotoğrafçılığı keşfetmeyi daha çok istiyordum. Gerçekte, okuldayken hala film çekmeye odaklıydım çünkü o zamanlar seyahat ediyordum ve profesyonel kaykaycıları filme alıp, bundan para kazanıyordum. Bir noktada, yaklaşık iki ay boyunca film çekmek için Barselonaya’da çağrıldım bu yüzden okuldan ayrılmaya karar verdim— çünkü kim İspanya’ya ücretsiz gidebilirdi ki, değil mi?! Uzaktayken, geri döndüğümde NY’a taşınacak ve kesinlikle fotoğrafçılığa odaklanacaktım. Uzun lafın kısası, arkadaşlar ve birçok garip iş sayesinde, sonunda fotoğraf dünyasına, NY’da bazı tatlı ve ünlü moda fotoğrafçılarına yardım ederek, tekrar geri dönmüş oldum.

Fotoğraflar: Alex Muccilli

İlk fotoğraf makinen neydi ve şu an ne ile çekim yapıyorsun?

İlk fotoğraf makinem Pentax ME Super ve Canon AE-1’di. Sanırım büyük babam Pentax, babam da Canon’u vermişti. Şu an ise Nikon D800 ve A6000 kullanıyorum.

Bize biraz Petzval Lens ile çekim yapmaktan bahseder misin— öncelikle, lens ile hangi fotoğraf makinesini kullandın? Petzval Lens ile çekim yaparken bulduğun avantajlar ve dezavantalar, lensin yararları ve zorlukları nelerdi?

Petzval’i, neyi çektiğime bağlı olarak D800 ve A6000 ile kullandım. Pozitif ve negatif yönlerin ne olduğuna göre, işler birazcık karışıyor. Artılar eksiler olabiliyor veya tam tersi! Manuel odaklama. Dostum… Eğer hareket halindeysen ya da objen hızlı bir şekilde hareket ediyorsa, bu lens ile çekim yapmak hiç de kolay değil, ama zorluklarını beğendim bu yüzden aslına değişik, eğlenceliydi. Aynı zamanda, manuel odaklama ile yavaşlamak ve ne yaptığına düşünmek için daha çok zaman harcamalısın. Otomatik odaklamayı seviyorum, ama daha fazla zaman ayırmanın da ayrı bir değeri var. Bana bir şekilde RZ ile çekim yaptığım zamanları hatırlattı. Fotoğrafın görüntü kalitesine gelirsek, lensi çok sevdim. Çoğu zaman dijitalin çok dijital olduğunu düşünüyorum. Çoğu insan, yoğun keskinlik ister ve dijital ile, bazen çok keskin ve yapay görüntülerle sonuçlanıyor. Gerçi benim için, hafif odaklama faydasız görüntü anlamına gelmiyor. Petzval ile bir şekilde bu ikisini birleştirebiliyorsun. Görüntü boyunca etken olan bir yumuşaklık hissi oluyor, ama orada yine de bir detay var. Hayalsi görüntü kalitesiyle, gerçekten mükemmel fotoğraflar yaratıyor.

Fotoğraflar: Alex Muccilli

Petzval ile kimi çektin ve bu kişileri/yerleri seçmende ne etkili oldu?

Aslında bu lens ile modelleri çekmek istemiştim, ama bazı problemler oluştu, bu yüzden başka bir çözüm yolu buldum. Beni eskiye götürdü ve kaykaycıları çekmeye karar verdim.

Fotoğraf çekmek için favori ortamın nedir— modellerle mi çalışmayı seviyorsun ya da bir hevesle kendini dışarı mı atıyorsun?

Favori ortamım, lokasyon ya da modelleri için stüdyo. Genellikle fotoğraf makinemi yanımda taşıyorum, ama aslında sokak fotoğrafçılığı yapmıyorum. Daha çok seyahat ederken gördüğüm komik ya da güzel manzaraları fotoğraflıyorum.

Petzval Lens ile çektiğin koleksiyondan favori bir fotoğrafın var mı?

Aslında odaklayabildiğim tüm hareketli fotoğraflar. Şaka yapıyorum. Haha. Ama büyük ihtimalle Bobby Puleo’nun portresi ya da havuzun tepesindeki Patrick Guidotti’nin fotoğrafı derdim.

Fotoğraflar: Alex Muccilli

Petzval lens ile birinin fotoğrafını çekme şansın olsa, bu kişi kim olurdu, nerede çekmek isterdin, ve neden?

Ah dostum… Bu zor bir soru. Sanırım önemli biri olurdu çünkü bu lens fotoğraflar üzerinde mükemmel bir etki bırakyor. Belki Obama? Bunu gün ışığında, stüdyoda yapardım. Çünkü doğal ışıkla baş edemezsiniz.

Son olarak, Lomograficiler için fotoğrafçılık kariyerin boyunca öğrendiklerinden yola çıkarak herhangi önerin var mı?

Eğer fotoğraf için okuyorsanız, ilk sene gidin ve sonra okulu bırakın! Birinin yanında staja başlayın ya da yardımcısı olun. İlk altı ayda, okuldaki birkaç yılda öğreneceklerinizden daha fazlasını öğreneceğinizin garantisini veririm. Sonunda, gerçekten okulu ve fotoğrafçılığı sürdürmek isterseniz, birkaç parça kağıdın iş bulmanızı sağlamayacağının farkına varın! Bu tamamen portfolyonuz ve davranışlarınıza bağlı!

Fotoğraflar: Alex Muccilli

Samantha Norman tarafından, 2015-08-06 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler