Yeni Lomography 58 Bokeh Kontrol Lens ile İlk İzlenimler: Emily Soto

Emily Soto, New York’ta yaşayan bir moda ve güzel sanatlar fotoğrafçısı. Canon 5D Mark III ve Canon EOS fotoğraf makineleri ile Lomography 58 Bokeh Kontrol Lens’i aldı ve rönesans portrelerini anımsatan güzel bir seri yaptı. Bu özel röportajda, Soto’nun lens ile deneyimini ve fotoğraflarının arkasındaki fikirleri konuşuyoruz.

Fotoğraflar: Emily Soto

Yeni Lomography Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’e dair ilk izlenimin ne oldu?

Lensi kullanırken, bokehlerin sonuçlara etkisini görmek için farklı ayarlarla oynarken çok eğlendim. Tam boy portreler ve aynı zamanda geniş çekimler için mükemmel bir lens.

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile hangi makineleri kullandın?
Canon 5D Mark III ve Canon EOS kullandım.

Lens ile çekim yapmak nasıl bir deneyimdi? Herhangi bir zorluk yaşadın mı?.

Öncelikle odaklamayı sevdim, fotoğraf için hangi bokeh ayarının daha iyi olacağına karar vermek için biraz düzeltmek gerekli ama farklı yoğunluklar için farklı ayarları denerken çok eğlendim.

Fotoğraflar: Emily Soto

Çektiğin fotoğraflardan ve Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens ile neden bu objeleri çektiğinden bahseder misin?

Lensi kullanarak yaptığım çekimlerden oluşan seri doğal ve tuhaftı. Lensin moduna, stiline ve lokasyona uyum sağlayacak yumuşak, masum bakışlı bir obje bulmak istedim.

Lomography Petzcal 85mm lensi kullandın mı? Eğer kullandıysan, onunla çekim yapmak nasıl bir deneyimdi? Petzval Lens 85 ile Petzval 58 Bokeh Kontrol Lensini karşılaştırır mısın?

Evet, Lomography Petzval 85mm lensi çok sık kullanıyorum ve verdiği bokehleri seviyorum, özellikle stüdyoda çekim yaptığımda. Kişisel olarak, odak uzaklığından dolayı 58 Bokeh Kontrol Lens’e odaklamayı daha kolay buluyorum.

Fotoğraflar: Emily Soto

Lomography Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’te en çok neyi sevdin, ya da sana göre lensin en iyi özelliği nedir?

Bokeh kontrolü özelliğini ve bokehlerin fotoğraflara resimsel bir duygu katmasını çok seviyorum.

Petzval 58 Bokeh Kontrol Lens’i denedin. Lensi yakın gelecekte ne tür projeler, çekimler ya da objeler için kullanmak isterdin?

Petzval 85mm lensin de verdiği gibi resimsel etkiden dolayı, onu gelecekte, stüdyoda güzel sanatlar projesi için kullanmayı umuyorum.

Fotoğraflar: Emily Soto

*Petzval 58 Bokeh Kontrol Lensi ilk kez kullanacaklar bir tavsiyen var mı?

Bokeh kontrolün farklı etkilerini dene ve projen için doğru olanı seçtiğine emin ol. Bokeh kontrol, oynamak için çok eğlenceli ve çekimlerinle uygun olduğunda, bu farklı ayarlar güzel sonuçlar elde etmeni sağlıyor.


Model: Mary-Margaret Henry, Major Models NYC
Stilist: Julia Morris
Makyaj/Saç: Anny Chow
Saç Aksesuarları: Julia Morris

Emily Soto ve çalışmaları hakkında daha fazlası için sayfasını ziyaret edebilir ve onu Instagram, , Facebook ya da Twitter hesaplarından takip edebilirsin.

Jill Tan Radovan tarafından, 2015-08-12 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Tarihi tasarım ile modernizmi birleştiren bu el yapımı lens ile fotoğrafçılığın ilk adımlarını, Rus optikler ile deneyimle, hem de daha önce hiç olmayan bir Bokeh Kontrol Halkası ile birlikte.

Daha İlginç Makaleler