Konser Fotoğrafçılığı Tüyoları: Gece Düşük ISO Film Kullanmak

Bu makalede size, az ışık koşulları altında düşük ISO değerli film takılarak kullanılan kompakt fotoğraf makinesiyle, nasıl daha net fotoğraflar elde edebileceğinizi öğreteceğim.

Geceleri müzik organizasyonlarını fotoğraflamak her zaman problemli oluyor. Eğer Ilford Delta 3200 ya da Kodak T-MAX 3200 gibi yüksek ISO değerli filmler kullanırsanız grenli negatifler elde edeceksiniz ve eğer müzisyenin yüz ifadelerini göstermek istiyorsanız çok etkili olmuyor. Belki 1-2 stop fazla pozlayarak orta hızda bir film (örneğin 400 ISO) kullanabilirsiniz. Bu durumda, grenler daha az belirgin olacak, ama bu süreç gölge ve ışık arasındaki kontrastı arttıracak. Bu aynı zamanda detaylardan yoksun siyah&beyaz bölgeler ve düşük kalitede gri tonları elde edeceğiniz anlamına da geliyor.

Ilford HP5+ ve Lomo LC-Wide kullanıldı. Krediler: sirio174

Bu sene Como’daki Swing Crash Festivali’nde orta hızdaki Ilford HP5 Plus filmini kullandım. Fotoğraf makinemin ultra-geniş açılı lensi (Lomo LC-Wide) tripodsuz çekim yapmamı daha da kolay hale getirdi. Fotoğraf makinesini tutarak dirseklerimi arkaya doğru sıkıca sabitledim ve makineyi alnımda sert bir şekilde tuttum. Enstantane saniyede 1/10 hızında olmasına rağmen fotoğraflar net ve hareket bulanıklığı da yok.

Ilford FP4 Plus ve Olympus XA2 kullanıldı. Krediler: sirio174

Diğer çekimler için klasik Ilford FP4 Plus 100 ISO film ve Olympus XA2 fotoğraf makinemi kullandım. Enstantane hızı saniyede 1/8 in altındaydı. Bu da makineyi sahnede sabitlememi gerektirdi. Kontrastı kontrol etmek için, filmi tankta azıcık karıştırarak banyoladım ve likiti daha sulu hale getirdim (1 + 50 yoğunluğunda Rodinal R09 ). Fotoğrafların keskinliğinden ve zengin tonlarından memnunum.

Ilford FP4+ ve Olympus XA2 kullanıldı. Krediler: sirio174

Son bir ipucu: Hareketlere karşı dikkatli olun. Müzisyenler eğilirken ya da ellerini sallarken deklanşöre basmadım. Hareketli bacaklar ve kollar belki katlanılabilir ama yüzün hareket etmesi baskılarda neredeyse hiçbir zaman hoş olmuyor.

sirio174 tarafından, 2015-08-28 tarihinde ve #donanım #dersler #tipster başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

Lomo LC-Wide

Lomo LC-Wide

Dünyayı geniş açılı bir şekilde kaydetmek istiyorsan, 17mm ultra geniş açılı lens ile dünyanın en geniş açılı lensine sahip 35mm kompakt fotoğraf makinesi tam senlik.

Daha İlginç Makaleler