Simeon Smith LomoKino ile Çekiyor

Geçen sene Simeon Smith, analog fotoğraf makinelerinin çıkardığı tüm sesleri kaydetti. Daha sonra bu sesleri, müziğindeki ritim ve dokular için kullandı. Şimdiye kadar çok fazla projeye girişen Simeon, son olarak LomoKino ve Actionsampler kullanarak bir müzik videosu çekti.

Müzisyen ve projesi hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam et.

Simeon Smith

Bize kendinden bahseder misin lütfen?

South Wales’da yaşıyorum ve zamanımın çoğunu elimde kahvem ve yanımda çocuklarımla sahilde geçirmeye çalışıyorum. Elektronik müzik yapıyorum ve yerel gençlerin kendi müziklerini kaydetmek için gelebileceği Red Café adında bir kayıt stüdyosu işletiyorum.

LomoKino ile çekim yapmak nasıldı?

İnanılmaz eğlenceliydi. Onunla çekilmiş çok fazla video izledim ve sonunda, çok hareketli ama basit fikirlere sahip bir video çektim. Değişebilir diyafram sürgüsü çok pratik.

Bu videoda aynı zamanda bir Actionsampler da kullandın. Bunu nasıl yaptın?

Aslında çok basitti ama 4 fotoğrafın her birini iMovie’de kesme ve sıralama işlemi oldukça zaman alıyor. Fotoğrafları mümkün olduğunca detaylı almak için arkadaşımın fotoğraf stüdyosuna götürdüm (Colliers, Galler) ve Neil’a ne yaptığımı anlattım. O da fotoğrafları en yüksek kalitede taradı. Actionsampler çektiği ardışık fotoğrafların her sahnesinin, her pozda yavaş yavaş değişmesini çok sevdim.

Senin için analog fotoğrafı cazip kılan ne?

Duyulara hitap etmesini çok seviyorum – mekanik makineler çok fazla gerçekçi. Teknoloji ile çok fazla zaman harcıyorum ama hala tam olarak anlamıyorum ve ona bağlanamıyorum; teknolojiyle barışık değilim yani. Ama analog fotoğrafçılık özgür hissettiriyor..

Simeon Smith

Gelecek planların neler?

Şu sıralar, Elly adında yerel bir söz yazarı ve şarkıcının ilk EP’sinin prodüksiyonunu yapıyorum. İnanılmaz yetenekli, basit ama çok derin parçalar yazıyor. Aynı zamanda Swansea hakkındaki yeni Spotlight belgeselleri için müzik yapıyorum.


Simeon’un, “All That Stands Between” parçasını da içeren yeni EP’sini Bandcamp sayfasından dinleyebilirsin.

hannah_brown tarafından, 2016-02-22 tarihinde ve #insanlar #videolar #lomoamigo başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler