Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Daniel Schaefer

Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi, keskinlik ve yumuşak odağı dengelemek için ideal bir araç. Firma içindeki testlerimiz bunu kanıtladı, ancak lensin diyafram değerlerini ve özelliklerini değerlendirmesi için profesyonel fotoğrafçılarla bağlantıya geçtik. Görkemli sokak fotoğrafları ve editoryal portreler çeken Daniel Schaefer ilk izlenim anketimiz için aklımıza ilk gelen isimlerden biri oldu. Zorlu çalışmamızın meyvesiyle ilgili söyledikleri, onu fotoğrafçılık dünyasıyla paylaşmak için bizi daha da heyecanlandırdı.

Bize fotoğrafçılığından bahseder misin? Ne kadar zamandır bu işi yapıyorsun?

Sanırım kendimi öncelikle bir hikaye fotoğrafçısı olarak görüyorum, yaptığım her işte, her görselin içine bir hikaye mirası eklemeye çalışıyorum. Bazen çektiğim karenin bir öyküsü olduğunu çok belirgin bir şekilde ortaya koyuyorum, bazen de gözlemcinin öyküyü kendisi bulması için işleri biraz daha yoruma açık bırakıyorum. 16, 17 yaşımdan beri fotoğraf çekiyorum. Lisedeyken elime bir fotoğraf makinesi aldım ve o günden bu yana, boynumda bir makine olmadan sokağa çıkmadım.

Fotoğrafçılıkta seni çeken şey nedir?

Fotoğraf karesinin içine bir anı çapalama yeteneği, tek bir konsantre görüntü içinde bir hikayeyi basitleştirerek yerleştirmek.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Dagerreyotipi Lens, fotoğrafçılık tarihini anlamak için çok tatlı bir araç. O dönemki görüntü yapımına hayran olan biri için çok klasik bir yorum sunuyor. Detaylı yumuşaklık ve havalı bokeh ile birleştiğinde, bir tavan arasında unutulup toz tutmuş, daha geniş jenerasyonlardan saklanmış bir lensin optik kalitesini veriyor.

Yapımıyla ilgili ne özel sence?

Tırtıklı yapısı ve pirinç gövdesi çok iyi bir tutuş sağlıyor, uzun odak çarkı zeki fotoğrafçılar için çok kesin bir netleme olanağı sunuyor.

Nelerin fotoğrafları çektin?

Lensi ilk elime aldığımda, bir portre lensinin yerini olağanüstü şekilde dolduracağından emindim. Klasik yumuşak detaylı tefsiri ve hafif döngüsel köşeleri inanılmaz bir ikili oluşturuyor.

Hangi fotoğraf makinesi ile kullandın?

Yapmayı planladığım çekim için Sony A7 en iyi makine gibi göründü. Düşük ışık olasılıkları sensörün vintage cam sevgisi ile birleşince fantastik bir ikili oluyor.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, fotoğraflarına özel bir etki getirdi mi?

Klasik portre camının görüntüsü aşikar ve Akromat ile çektiğim her fotoğrafta kendini belli ediyor.

İlk fotoğraf çekiminden bahseder misin?

Dagerreyotipi Lens ile çekim yapmak olağanüstü kolay. Özellikle üstten takılan diyafram plakalarına hayran oldum, aradığım sonucu kolayca ve etkin bir şekilde elde edebiliyorum.

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

Farklı diyafram plakalarını denemenin yanı sıra optiğin kendi doğasından gelen karakteristiği deneyimlemek çok keyifliydi, lensin kendi dilini keşfetmem biraz zaman aldı ama bu tangoya kesinlikle değdi.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Devrimci bir optiğin klasik temsili.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Lens, Lomography’nin tüm sanat optklerinde olduğu gibi, kullanıcıya normalde alışkın olmadığı bir süreci keşfetme ve kendi stilleriyle yine de örtüşen, yeni bir iş yapım alanıyla oynama olanağı sunuyor.

Neden özel bir lens kullanırsın?

Dikkatli ekipman seçimi, fotoğrafçıyı bilinçli bir yaratıcı seçeneğe yönlendiriyor. Fotoğrafçının kendi elleriyle, kendini dikkatli sınırlar içinde çalışmaya zorlaması, rahatlık sınırlarının içinde kalmalarına oranla çok daha yaratıcı işler elde etmelerini sağlıyor.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Biraz zaman harca, lensin sana söylediği şarkının dilini dinle ve onun şarkısı ile kendi görsel dilin arasında bir denge oluştur.

Daniel Schaefer hakkında daha fazlasını öğrenmek için aşağıdaki sayfaları ziyaret et:
Daniel Schaefer’ın websitesi
Daniel Schaefer’ın Facebook sayfası
Daniel Schaefer’ın Instagram sayfası


Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-04-11 #donanım #haberler #daguerreotype #achromat #artlens #lomographyartlenses #daguerreotype-achromat-art-lens

Daha İlginç Makaleler