Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Takeshi Suga

Takeshi Suga’nın uzmanlık alanı konser fotoğrafçılığı, dolayısıyla loş ama neon ışıklı ortamlarda çekim yapmak konusunda deneyimli. Yakın zamanda Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi’ni, üst düzey bir odak testine soktu: elektronik flaş ve gece ışıkları.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Altın rengi vintage gövdesi ve Waterhouse diyafram sistemi etkileyici.

Nelerin fotoğrafları çektin ve hangi fotoğraf makinesini kullandın?

Lensi tüm gün boyunca yanımda taşıdım ve birçok objeyi fotoğrafladım. Konser sahneleri, portreler, gece çekimleri ve çiçekleri fotoğrafladım. Lens çok kompakt, bu yüzden hiçbir zorluk çekmeden her yere götürebilirsin. Canon EOS 1DX fotoğraf makinem ile kullandım.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, fotoğraflarına özel bir etki getirdi mi? Bize fotoğraf çekiminden bahseder misin?

Bu lens ile çektiğim her fotoğraf yumuşak bir dokunuşa sahip. Özellikle kadın portrelerinde mükemmel sonuçlar veriyor. Konser çekerken odaklamak biraz zordu ama sonucunda, kesinlikle normal lensler ile çekilenlerden farklı, harika fotoğraflar elde ettim.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Diğer dijital lenslerin yapamadığı, yumuşak efekti.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Daha önce sadece Petzval lensi kullandım. Eğer Petzval için “bokeh” lensi diyorsak, Dagerreyotipi de bir “yumuşak odak” lensi. Aynı zamanda, en yakın odak mesafesi 0.5, yani Petzval’e göre daha yakından çekimler yapabilirsin. Bu da demektir ki, yakın çekim fotoğraflar denemek istiyorsan bu lens çok daha iyi.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Petzval’de olduğu gibi çekeceğin objeyi doğru seçmelisin. Dagerreyotipi, portre ya da yakın çekimde harika performans gösteriyor. Objen ve arka plan arasında biraz mesafe bırak. Eğer yumuşak odak efektinden hoşlanıyorsan, diyafram plakası kullanma. Çekim sonrası fotoğrafları keskinleştirmek için hiçbir şey yapma, bu Dagerreyotipi’nin karakterini öldürecektir!


[PHOTO OF THE LENS]

Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-04-22 #donanım #haberler

Daha İlginç Makaleler