Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Charles nam-ı diğer aMusephotographer

Charles, daha çok aMusephotographer olarak bilinmesiyle popüler, Singapur’lu ödüllü bir düğün fotoğrafçısı. ‘’Ben aşkın ve birbirlerine aşık olanların fotoğraflarını çekiyorum’’ diyor ve iddiasını kanıtlamak için gerçekten geniş bir portfolyoya sahip. Onun foto muhabirlik bakımından yaklaşımı kıymetli anları yakaladığında ortaya çıkarmak. Sonuçlar, anlık olmasına rağmen yine de hareketli ve unutulmaz.

Kendisi şu sıralar, ruhani ve masalsı portreler üreten Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi’nin ilk örneğini test etti. Charles, bu röportajda deneyimleriyle ilgili soruları cevapladı.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Lensi ilk gördüğümde büyük bir sürpriz olmuştu. Modern lensler ve tüm kolaylıkları ile şımartılmış olduğunu söyleyebilirim, ancak bu lens antika, değerli ve hassas görünüyor ve hissettiriyor. Aslına bakılırsa onun tüm özelliklerini keşfetmek ve iyi kullanabilmek sınırlı bir zaman içerisinde pek mümkün olmayabilir. Fakat bu lensi bir hafta kadar kullandıktan sonra, ben deneyimlerimi insan ilişkilerine benzettim—o sabır, anlayış, plan ve ayrıca çok anlık olmayı, hayal gücünü ve cesareti ve tamamen donanımlı olma potansiyelini gerektirir. Bu lens 19. yüzyıla dayanıyor. Şüphesiz günümüzün modern lenslerinde olduğu gibi çalışmasını beklemiyordum, en basiti hepimizin kesin gözüyle baktığı otomatik odaklama bu lenste yok. Ancak, kendimi rahat hissettiğim alandan çıkıp, yakalamak istediğim görüntülerin kadrajını kendim oluşturmam gerektiğini fark ettim. Güçlü ve limitli yönlerini kabul ettiğimde günümüzün modern lensleriyle elde edemeyeceğim görüntüler yarattım. Bu lensin belirgin ve biraz da ruhani bir kimliği var, yarattığı görsellerde beceri ve renkleri içine çekiyor.

Nelerin fotoğraflarını çektin? Hangi fotoğraf makinesi ile kullandın?

En iyi yaptığım şeyi çekmek için kullandım, aşık insanların fotoğraflarını çektim. Ayrıca gezilerime yanımda götürüp farklı şeyler denedim – çiçeklerin ve bitki örtüşünün fotoğrafları. Lensin boyutu ve ağırlığını dengeleyen Canon EOS 6D ile kullandım. Fotoğraflarımın çoğunda LCD ekrandaki Live View özelliğini kullandım ve sonradan netleyebileceğime güvendikten sonra, kapalı diyaframlarda vizörü kullandım.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, fotoğraflarına özel bir etki getirdi mi? Bize biraz ilk fotoğraf çekiminden bahset.

Kesinlikle! Bu lens güvenilebilir bir yardımcı gibi ve enstrümanı daha iyi tanıdıkça sonuçlarım iyileşti ve beni şaşırtmaya başladı. Portrelerimde doğal ışık kullandım, lensin doğası, objelerimin ruhani bir ışıklar parıldamasını sağladı. Sonuçlar çok heyecan verici ve muhteşemdi.

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

İlk olarak standart Waterhouse diyafram plakaları ile başlayıp, lense alıştıktan sonra Lumière ve Aquarelle diyafram plakalarına geçtim. Bu farklı plakaların yarattığı sonuçlardan çok etkilendim. Waterhouse plakalarında, açık diyaframlar portreleri çok güzel gösteren yumuşak bir doku yaratıyor. Lumière ve Aquarelle plakalarının yarattığı benzersiz etkiyi çok sevdim; özellikle arka planda çoklu ışıkların olduğu çekimlerde etki ön plana çıkıyor. Bu plakaların yarattığı bokeh etkisi fotoğrafa farklı bir boyu katıyor. Bu etkiyi ancak makine ile boya fırçasının birleşimi olarak tanımlayabilirim. Görüntülere empresyonistik renk darbeleri ve canlılık katıyor.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Bence, en güzel diye ayırt edebileceğim bir özelliği yok, çünkü bu lensi özel kılan, birbiri ile bağlantılı tüm muhteşem yönleri. Vintage görüntü ve his, yumuşak rüyamsı görseller, benzersiz diyafram plakaları, tutuşu – hepsi birleşerek kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunuyor ve kullanıcı lensi anlamayıp, pratik yaptığında çok tatmin edici bir hissi var. Bu lens tam anlamıyla fotoğrafın keskinliği ile resmin sanatsal dokusunu birleştiriyor. Bu lensin sunduklarını test etmeye devam etmek istiyorum, o yüzden şimdiden kendi Dagerreyotipi Akromatik Sanat Lensi ön siparişimi verdim.

Neden özel bir lens kullanırsın?

Yaratıcılık sınırsız. Özel bir lens, işlerini hayal bile edemeyeceğin seviyelere taşıyabilir.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Lens, manuel odaklamanın gereksinimlerine alıştıktan sonra çok rahat kullanılıyor. Keskin bir görüntü elde etmek için f/5.6 ve daha kapalı diyaframlarla, odaklamayı kolaylaştırmak için zoom’lu Live View özelliğini kullanmayı öneriyorum. Ancak sadece keskinliğe takılmayın, çünkü lens çok daha fazlasını sunuyor. Lomography geleneğinde de olduğu gibi, deneyler yapmaya devam edin ve yeni sınırları zorlayın!


Sanatçı ve çalışmaları hakkında daha fazlasını öğrenmek için sanatçının ’’Websitesi’’:http://www.amusephotographer.com/ ve ‘’Facebook sayfasını’’:https://www.facebook.com/aMusephotograph ziyaret et.

Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-04-29 #donanım #haberler #insanlar #lomoamigo

Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens

Daguerreotype Achromat 2.9/64 Sanat Lensi Canon EF, Nikon F ya da Pentax K bayonetlerle (hem analog hem de dijital) uyumlu ve ara adaptörlerle çok daha fazla modelle birlikte kullanılabiliyor.

Daha İlginç Makaleler