Duffman, Dagerreyotipi Akromatik Sanat Lensi ile New York Sokaklarında

Lomo topluluk üyelerimizden Duffman’ın anları görme yeteneği bizi sürekli etkiliyor. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi’ni New York Şehri sokaklarında kullandı ve nefes kesen fotoğraflarla birlikte geri döndü. Lens ile ilk izlenimlerini buradan okuyabilirsin.

Bize fotoğrafçılığından biraz bahseder misin? Ne kadar zamandır bu iş yapıyorsun? Fotoğrafçılıkta seni çeken şey nedir?

2012 yılında, 17. doğum günüm için aldığım Diana F+ ile başladım. İlk günden beri çok tutkulu bir fotoğrafçıyım. Çoklu pozlamalarla, çapraz banyoyla, farklı filmler ve fotoğraf makineleriyle deneyler yapıp, farklı sonuçlar elde etmeyi seviyorum. Fotoğrafçılık benim sanatım ve çevremdeki dünyayı keşfedip, yeni insanlarla tanışma yöntemim. İyi bir yazar ya da hikaye anlatıcısı değilim o yüzden kelimelerden çok daha fazla şey anlattığına inandığım fotoğraflarımı sergilemeyi tercih ediyorum.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Eski bir dürbünü andırıyordu ve bana Petzval lensi anımsattı. Uzun bir lens. Diyafram plakaları lensin ön tarafına takılıyor. Pirinç tasarımı çok eski ve vintage görünmesini sağlıyor.

Nelerin fotoğraflarını çektin? Hangi fotoğraf makinesini kullandın?

Manhattan ve Brooklyn çevresinde iki gün boyunca çekim yaptım. Normalde olduğu gibi, ilgimi çeken insanları fotoğrafladım. Bazen çaktırmadan, bazen de yanlarına yaklaşıp, fotoğrafları çekmek için izin alarak. Lomography’den Katherine’in bana ödünç verdiği Canon EOS Rebel K2 ile çekim yaptım. Bana güvendiği için tekrar teşekkür ederim!

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

Lens şu ana kadar gördüğüm en ilginç diyafram plakaları ile birlikte geliyor. Bu çok özel ve daha önce görülmemiş dokularda bokeh yaratıyor. Ayrıca çok yumuşak ve rüyamsı bir görüntü veriyor. Fotoğraflar 3D gibi duruyor ve obje, arka plandan tamamen ayrılıyor.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Dagerreyotipi özel diyaframları ve yumuşaklığı ile çok benzersiz fotoğraflar yaratıyor. Bunu dijital bir lens ile yapmak mümkün değil. Odak uzaklığı benim çok alışkın olduğum bir değer. Özellikle portre ve sokak fotoğrafları için ideal. Vintage görüntüsü nedeniyle insanlar bunun nasıl bir lens olduğunu çok merak etti. Bu da yeni insanlarla tanışıp, onları fotoğraflarını çekmeye ikna etmek için çok iyi oluyor.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Çekli ve rengi nedeniyle bana Petzval lensi anımsatsa da, ilginç ve güçlü bokehye sahip, çok farklı fotoğraflar çekiyor. Dagerreyotipi bazı yönleriyle çok daha üstün. Normal odaklama çarkı var ve diyafram plakaları öne takıldığı için lensin içine toz kaçmasını önlüyor.

Neden özel bir lens kullanırsın?

Çünkü normal lensler çok sıkıcı. Eğer farklı bir görüntü elde etmek istiyorsan, özel diyaframlar çok daha sanatsal bir görüntü yaratmanı sağlıyor. Ve çekim yapmak çok daha eğlenceli.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Tüyom kesinlikle özel diyafram plakalarını kullanıp, çok açık diyaframlarla çekmemeleri çünkü çok yumuşak bir etki oluyor. Odaklarken acele etme ve ışıklı, desenli, renkli arka planlar bulmaya çalış.


Duffman’ın diğer işleri için LomoHome’unu ziyaret edebilirsin.


Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-05-12 #donanım #haberler

Daha İlginç Makaleler