Aşka Hazır Mısın?: Soft Focus Productions'ın New York Şehri'nde Petzval 85 Deneyimi

Bugün, Doğu Yakası fotoğrafçısı Steve Gindler, nam-ı diğer Soft Focus Productions ile Pursuit of Portraits ve New York’taki etkinlikleri “In the Mood for Love” için Lomography Petzval 85 Lens kullanarak yaptığı çekim hakkında konuştuk.


Çok fazla portre çekiyorum, o yüzden benim için Petzval 85 kullanmak, bir yarış arabası şoförünün, Bugatti kullanma şansını elde etmesi gibiydi. Bu lens fotoğrafçılığın farklı bir döneminde yaratıldı, ancak fotoğrafı yakalama prensipleri ve insan kısmı aslında aynı. Orijinali 1840 yılına dayanan bir lens için, görüntü kalitesi, renk reprodüksiyonu ve keskinlik anlamında, “modern” lenslerin önüne geçmeyi başardı. Ancak unutmamak gerekir ki, bu lensi özel kılan gariplik tabii ki de Bokeh! Bu lens ile yakaladığın fotoğrafların odak dışında kalan kısımları çok güzel bir şekilde döngüsel olacak ve fotoğrafa bakan kişinin dikkatini ortaya toplayacak.

Bu lensi, seyahatlerim arasında Pursuit of Portraits (@pursuitofportraits) tarafından yapılan bir etkinliğe ve NY Eyaletinin kuzeyindeki maceralarıma yanımda götürdüm. İki durumda da, lensin altın rengi ve vintage tasarımı, neredeyse modeller kadar çok ilgi gördü. Lensin sağlam bir kalitesi var ve güzel estetiği, orijinal lense olan saygısını ortaya koyuyor. “Odak halkası” asında lensin yanında yer alan bir topuz ile çalışıyor ve bana modern video kameralardaki odak sistemini anımsattı.

Bu lens ile, filmli bir makine kullanarak çekim yaparken, biraz zaman harcamama gerekti. Birkaç haftalığına dijital Sony kullanıcısından, analog Nikon kullanıcısına geçmeye alışmam gerekli, ama temel ayarları kavradıktan sonra rahatlıkla çekim yaptım. Bu lensin özelliklerinden biri sabrı ödüllendirmesi. Otomatik odaklama yok, odağı kaçırmanın özrü yok, çünkü o güzel bokeh, her şeyi kaplayabilir. Obje ile daha samimi bir çekim deneyimi yaşamanı sağlıyor, çünkü ya deneme yanılma, ya da iyi planlama ile onların en iyi açılarını, en iyi hissiyatlarını kullanıyorsun.

Bu lensi ilk duyduğumda, biraz zahmetli olmasına rağmen, oldukça ilginç olduğunu düşündüm. Kullanmaya başlayıp, sonuçları gördükten sonra, iki hafta içinde yanıldığımı fark ettim. Bu lensi yaşam stili yansıtan portrelerden, düşünlere, hatta arkadaş maceralarına kadar her yerde kullanabilirim.

Soft Focus Productions’ın diğer işleri için Instagram sayfasını ziyaret edebilirsin. Kendi Petzval lensini ön sipariş vermek için hemen online dükkanımıza uğra!

Lomography NYC’nin Instagram hesabını takip ederek, lokal sanatçılar ve etkinlikler hakkında daha fazla bilgi alabilirsin!

Ayrıca, sergi alanımızı da ziyaret edebilirsin:
Lomography NYC Gallery Store
41 W 8th Street
New York, NY 10011

2016-05-28 #donanım #haberler #insanlar

Bahsedilen Ürün

New Petzval 85 Art Lens

New Petzval 85 Art Lens

Yeni Petzval 85mm Sanat Lensi ile çekilen fotoğraflar süper keskin odak ve mükemmel döngüsel bokeh etkisi ile anında tanınacak.

Daha İlginç Makaleler