Joe Nigel Coleman: Lomo'Instant ile Tazmanya ve Mojave Çölü

Birkaç sene önce Polaroid’in iflasından ve film kalitesinden memnun olmayışından sonra şipşak fotoğraf çekmeyi bırakan Melbourne’lu fotoğrafçı Joe Nigel Coleman, bu filme olan tutkusuna geri dönüp, Tazmanya ve Mojave Çölü’ne yaptığı seyahat sırasında Lomo’Instant ile tekrar fotoğraf çekmeye başladı.

Lomo’Instant hakkında: “Her zaman Fuji Instax filmlerin verdiği renkleri/tonları sevmişimdir, o yüzden fotoğraflar üzerinde daha fazla kontrol sağlayan bir makine bulmuş olmak beni çok mutlu etti. Bulb ayarı ile uzun süreli pozlamalar yapabilmek & pozlamayı arttırıp azaltmak, tam hayal ettiğim fotoğrafı elde etmemi sağladı.”

Tazmanya hakkında: “Geçen sene zamanımın bir kısmını Avustralya’nın alt kısmında yer alan Tazmanya’yı keşfederek geçirmiştim. Bir arkadaşım bir süredir Hobart’ta yaşıyordu ve görülecek yerler hakkında bana tüyolar verdi. Zamanımızı okyanus kenarı ile dağlar arasında geçirdik. Bir gün kristal berraklığında sularda yüzerken, bir sonraki gün dağlarda karla boğuştuk.”

Mojave Çölü: “Şu ana kadar birkaç kez Mojave Çölüne gitmiş olmama rağmen, manzarası beni her seferinde etkiliyor. Joshua Tree bölgesini gezmekten kendimi alamıyorum. Sanki her bir ağacın kendi karakteri var. En sevdiklerimin portrelerini çekerken bolca film harcadım.”


Joe Nigel Coleman’ın diğer işlerini de görmek için websitesini ziyaret edebilir, onu Tumblr ve Instagram’dan takip edebilir ya da Öne Çıkanlar makalelerimizi takip edebilirsin.

pan_dre tarafından, 2016-07-18 tarihinde ve #donanım #insanlar başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

Lomo'Instant

Lomo'Instant

Şipşak fotoğrafçılığın sınırlarını dünyanın en yaratıcı şipşak makine sistemi ile bir adım öteye taşı ve Lomo'Instant fotoğraf makinesine "merhaba" de! Lomo'Instant her yere yanında rahatlıkla taşıyabileceğin mükemmel boyutta. Her yerde ve herkesle anında paylaşabileceğin fantastik fotoğrafları, en yaratıcı şekilde çek.

Daha İlginç Makaleler