Dünyanın Etrafında Analog: Marakeş, Fas

2

"Dünyanın Etrafında Analog" Lomography topluluk üyelerinin belirttiği gibi, dünya genelinde en şaşırtıcı seyahat noktaları için küçük bir kılavuz. Bugün Lomografici Seda (@sedaakay) bizi Marakeş, Fas'ın renkli dünyasına götürüyor.

İsim: Seda Akay
LomoEv: @sedaakay
Fotoğraf Makinesi: Nikon F65
Film: Lomography Renkli Negatif 400 ISO 35mm Film
Lokasyon: Marakeş, Fas

Krediler: sedaakay

Marakeş, Fas’ın en çok turist çeken yerlerinden birisi. Ben turist olarak değil, bir süre yaşamaya gittim gerçi, o ayrı bir mesele. Yazın 45 dereceden aşağıya inmeyen sıcaklığı, arada bir suratınıza çarpan kum fırtınasına rağmen, renkler, sesler, görüntüler çok farklı Marakeş’te. Elias Canetti’nin deyimiyle ‘‘Bir şey anlatayım diyorum, susar susmaz bakıyorum ki, ortada söylediğim hiçbir şey yok. Konuştuklarımdan yalnızca ağır akışkan bir cevher kalıyor içimde, harikulade parıltılar saçıyor ve sözcüklerle alay ediyor. Acaba Marakeş’te konuşulan dili anlamıyorum da bu dilin içimde yavaş yavaş anlayacağım dile dönüşmesi mi gerekiyor?’’

Krediler: sedaakay

Her gün Jemaa el-Fnaa meydanında içilen portakal suları, nane çayıyla gün batımını izleme seansları ve her gün yeni bir şeye hayret etmekle geçti bir buçuk ayım. Farklı mozaiklerle renklendirilmiş mimarisi, mutlaka tadılması gereken baharatları ve yemekleriyle, Fas’ın gezip görecek, hayran olunacak birçok yeri var turist olarak ama Fas’ta ‘yaşamak’ çok farklıymış.

Krediler: sedaakay

"Dünyanın Etrafında Analog" gezilerini bizimle paylaşmak ister misin? eunice.abique@lomography.com mail adresine, "Dünyanın Etrafında Analog" başlıklı bir e-posta gönder ve unutulmaz seyahetlerini bizimle paylaş. Detaylara buradan ulaşabilirsin.

Seda Akay tarafından, 2016-12-07 tarihinde ve #lokasyonlar başlığında yazıldı.

Lomography Color Negative 400 (35mm)

Lomography Renkli Negatif 400 35mm filmin sana sunacağı canlı renkler ve benzersiz keskinliğe bayılacaksın.

2 Yorum

  1. sedaakay
    sedaakay ·

    <3

  2. haleozdemir
    haleozdemir ·

    <3

Daha İlginç Makaleler