Fotoğrafçıların En Keyifli Kış Anıları

Görünen o ki, fotoğrafçılar için kış aylarında evlerinden uzak bir rotaya seyahat etmek neredeyse bir gelenek. Ayrıca, bu fotoğrafçılar biraz soluklanmak için yaptıkları tatillerde bir sanatçı kişiliklerinden ödün vermiyor.

Farklı fotoğrafçılar bizimle favori kış anılarını paylaştılar – genellikle fotojenik yerlere olan seyahatlerinden bahsettiler. Herkese mutlu yıllar!

Julian Martin'in Aralık 2015’te Yaptığı Gezi

Fotoğrafçı Julian Martin geçtiğimiz kışı arkadaşı Asher Pacey ile Santa Barbera’dan Meksika’ya uzanan bir rotada geçirdi.

bq. "Çok büyük planlarımız yoktu, arkadaşım birkaç haftalığına şehirdeydi. Sahil şeridinde bir gezi yapmaya karar verdik. Bu benim için çok özel bir anı, çünkü yol boyunca ok hatırda kalır anılar yaşadık. Dediğim gibi, bu gezi için planlarımız ya da olmamız gereken yerler yoktu. Kesinlikle dönüp baktığımda hatırlamaktan keyif aldığım bir seyahat oldu ve bunu Avustralya’nın GoldCoast’unda yaşayan çok yakın bir arkadaşımla yaşamış olmak daha da özel kıldı. Onu senede sadece birkaç kez görüyorum ve böyle bir gezide muhabbet etmek çok mükemmeldi."


Amir Kuckovic, Mart 2015’te İsviçre’yi Ziyaret Etti

Amir Kuckovic’e en keyifli anısını sorduğumuzda, bahsedilmesi gereken çok fazla anı olduğunu söyledi. Ancak geçen yılın Mart ayında İsviçre’ye yaptığı seyahat hepsinden bir adım öteye geçiyor.

bq. "Gezileri hatırda kalır kılan şeylerden biri uçağın camından bakarken, sanki o yolculuğun tamamına bakıyormuşum hissi. Böyle anlarda fotoğraf çekiyorum, çünkü sonrasında bulutların ve dağların böyle yüksek bir açıdan, aynı perspektifi yansıtan fotoğraflarını çekme şansım olmayabilir. Benim için kış tatillerini unutulmaz yapan şey, tatil dönüşünde çektiğim filmleri banyolattıktan sonra, çektiğim fotoğrafın, yakalamayı umduğum an kadar etkileyici olup olmadığına bakmak."

İsviçre
İsviçre

Kelli McGuire’ın Aralık 2008’deki Kış Anısı

Fotoğafçı Kelli McGuire sıcak bir Noel gününde çektiği şipşak fotoğrafı paylaşıyor.

bq. "Bu, kız kardeşim Courtney’nin 2008 Noel’inde çektiğim bir Polaroid fotoğrafı. O Noel, New Jersey için beklenilenden daha sıcaktı. Montumu giydiğimi bile hatırlamıyorum. Katelyn bundan birkaç gün önce eski Polaroid 600 makinesini ortaya çıkarttığı için Noel gününü fotoğraf çekerek geçirdik. Sanırım kardeşim bu fotoğraf için henüz hazır değildi. Çok kızgın görünüyor ama yemin ederim çok eğlenceli bir gündü."


Cydney Cosette Aralık 2015’te İzlanda’dayken

Manzara fotoğrafçısı Cydney Cosette'in geçtiğimiz yıl İzlanda’ya yaptığı seyahat en hatırda kalır anısı olmuş. İzlanda’nın fotoğrafçılar arasındaki popülaritesi, yaşanan zorluklara rağmen gideren büyüyor. Nedenini tahmin etmek için de zor değil. Bu gizemli buz cennetinin sürreal manzaraları her fotoğrafçıyı kendine ilk görüşte aşık eder cinsten.

İzlanda

Francesco Frizzera ve Arkadaşlarının Gezileri

Francesco Frizzera’nın gezi sevdası herkes tarafından biliniyor ve geçtiğimiz aralık ayını nasıl geçirdiğini düşündüğümüzde, tek bir anıyı seçemiyor oluşu çok normal. Ama bir şey kesin ki, bu fotoğrafçı dinlenme zamanlarında bile tam bir sanatçı.

bq. "Bu anılar sessiz bir zamana ait, diğer bir değişle yaşadığım şehir ve çevresinde kış aylarını yansıtıyor. Arkadaşlarımla bu aylarda çok fazla seyahat ediyoruz. Bunu yapmayı seviyoruz, çünkü yerde kar varken ormanda ateş yakıp, yıldızları izlemek insanın ruhuna iyi geliyor. Her zaman şu tavsiyede bulunurum: “Doğaya git! Telefonunu kapat!”. İnsanlar fotoğraflarımı biliyor ama işin aslını bilmiyor. Yaşamım doğada değil, şehrin karmaşasında geçiyor. Herkes gibi ben de yaşamak için her gün çalışmak zorundayım ve böyle anlarda yeniden enerji depoluyorum."


Luca Tombolini Vietman’da (2015) & Yunan Adalarında (2009)

Fotoğrafçı Luca Tombolini kış aylarında turistik olmayan mekanlara seyahatler yapmayı tercih ediyor: Vietnam’da kış güneşini kovalayıp, plajlara gitmek ya da Yunan Adaları’nı ziyaret etmek onun en keyifli anıları.

Vietnam

bq. "Yukardaki fotoğraflar geçtiğimiz Aralık ayında Vietnam’a yaptığım gezi sırasında çekildi. Kız arkadaşım ile birlikte çok da turistik olmayan bir rota deneyerek Lagi sahiline gittik. Oranın insanları çok fazla “patates” (Batılı) görmeye alışkın değil ve ben orada yaşayanlar için bir anda ilgi odağı oldum. Deniz kenarında insanlar benim alışkın olduğumdan çok farklı yaşıyorlar, burası kendini dinlemekten ziyade bir balıkçı kasabası gibi... Gün batımında deniz kenarında yürümeyi çok severim, o nedenle böyle bir yürüyüşe çıktık ve ikinci fotoğrafta olduğu gibi doğanın yarattığı çok belirgin şekillerle karşılaştık."

Kythira, Peloponnesos, Milan

bq. "Noel tatili sırasında hiç bir Yunan Adası’na gittiniz mi? Ben 2009’da bunu yaptım ve etraftaki tek turist bendim. Günler daha kısa ve soğuk ama oralı insanlarla kaynaşıp, adada yeni rotalar keşfetmek çok güzeldi... Tarih öncesine ait bir his var ve atlarla vahşi domuzlar özgürce dolaşıyor. Avarelik. Son fotoğraf hiç paran olmadığında yapacağın bir Noel tatilini yansıtıyor. Milano’da kaldım ve alışılmış yerlerin alışılmadık yönlerini keşfetmek için kar kaplı yollarda, genç ve soğuktan donmuş bir Stephen Shore olarak dolaştım. Dönüp baktığımda çok fazla şeyi değiştiremem ama bunu çok seviyorum."


Johannes Huwe'nun s Peru’daki Spontane Kış Tatili

Fotoğrafçı Johannes Huwe en keyifli kış anısının çok garip olduğunu söylüyor – yıllar önce kız arkadaşıyla, Atlantik’teki bir adaya, yorucu olmayan bir tatil geçirmeye gitmiş olmalarına rağmen, maceraya atılmaktan kendilerini alamayıp, Peru’ya uçmaya ve bir araba kiralayıp Andes Dağlarını gezmeye karar verdiklerinde.

Titicaca Gölü yakınlarında bir çiftçi, Yaşlı adam, Plaj

bq. "Kız arkadaşımın bu anlık gelişmeye ayak uydurması beni çok mutlu etti. Ona Fuerteventura’dayken Peru’ya uçmak isteyip istemediğini sorduğumda tabii ki bunu ilerleyen dönemlerdeki bir tatil için sorduğumu düşündü, aynı gün Lima’ya uçak bileti alacağımızı değil. Oh, ayrıca bu benim LC-Wide ile ilk tatilimdi. Bu gezinin fotoğraflarını "websitemde":http://johanneshuwe.com/portfolio/south-america/ bulabilirsiniz. Tüm fotoğraflr LC-A ya da LC-Wide ile çekildi."

San Pedro de Atacama çölü, Atina Tatlı Geçidi, Atacama Çölü, Tocopilla, Atacama Çölü, Valle de la luna, Atacama Çölü

Bu sefer Huwe ve kız arkadaşı Güney Amerika'nın Patagonya kentine gidecekler, burada 1951 Leica IIIf'le, kaplamasız savaş öncesi Leitz Summar 50/F2 lensi ve çok sayıda Lomography Color Negative Film rulosu olacak yanlarında.
---

Senin en sevdiğin kış anın hangisi? Hikayelerini yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsin!

2016-12-22 #kültür #insanlar

Daha İlginç Makaleler