Lomopedia: Olympus AF-1

Olympus AF-1, AFL'nin varisi olarak 1986'da piyasaya çıktı. Olympus AF-1 yoğun bir pazar araştırması ve tasarımın ürünüydü. Dünyanın ilk iklim durumlarına karşı dayanıklı fotoğraf makinesiydi! Kullanıcılar kolay kırılma ve düşük performans konusunda endişelenmeden rahatça kullanabileceklerdi. Olympus AF-1'in kullanımı da oldukça basit. Kompakt bir makine olarak, güvenilir otofokus sistemi sayesinde, ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir çekim için kolayca kullanılabilir. Hafifliğinden ve uygun fiyatlı olmasından bahsetmiyorum bile: sıradan bir fotoğrafçının takdir edebileceği en iyi özellik.

Olympus AF-1 ayrıca Olympus Infinity ve Nuretema-Pikaso olarakta bilinir. Görsel All Type No Face sayfasından alınmıştır.

AF-1'in başlıca çekiciliği dayanıklılığıydı. Sızdırmamazlık özelliği ve benzersiz kabuk benzeri tasarımı ile yağmur ve ıslak çekim koşullarına dayanabilir. Dolayısıyla takma adı "Nuretemo-Pikaso" yani "ıslak flaş" adına yaraşır! AF-1, çekim koşullarına bakılmaksızın görüntüleri harika çıkartan kameralardan biriydi. Tasarım açısından, AF-1 benzersiz bir odaklama sistemine sahip. Kullanıcının sol parmak ile "odak kilidi"ne basması ve basılı tutması, merkez kutusuyla nesneye yönelmesi, deklanşörü etkinleştirmek için enstantane açma düğmesine basması ve hızlıca 'odak kilidi'ni bırakması gerekiyor. Biraz ilginç bir yol, ancak herhangi bir fotoğrafçı yeterince pratikle işlemi ezberleyebilir.

Olympus AF-1, MLenses Forum ve Dieter Rommerskirchen on Flickr sayfalarından alınmıştır.

Olympus AF-1, görünüş açısından 1980'lerdeki kompakt kameralarından kolayca ayrılabilir: bazı yuvarlak parçalarla birlikte kare şeklinde ve mercekleri ve diğer parçaları birlikte gruplanmış şekilde. Son olarak, AF-1 doğru aydınlatma koşullarıyla temiz ve berrak görüntüler üretebilir.

35mm f/2.8 diyafram açıklıklı Zuiko lensi, peyzaj çekimlerini ve yaşam alanlarını kaplayacak kadar keskin ve geniş. Renkler oldukça canlı ve ayrıntılar detaylı. Herhangi bir kamera ve lenste olduğu gibi, doğru taşıma ve uygulama AF-1'in güçlü yanlarını ortaya çıkarabilir.

Olympus AF-1 Teknik Bilgileri:

Lens: Zuiko 35mm f/2.8 lens
En yakın odaklama mesafesi: 2.46m
Pil: CR-P2 Lityum, 1 adet
Otomatik odaklama: Evet, odak kilitleme düğmesi ile etkinleştiriliyor
Deklanşör hızı: 1/30 ile 1/750 saniye arasında değişir.
Yalnızca otomatik flaş: Flaş geçersiz kılma kontrolü yok
Film türü: 35 mm, otomatik yükleme ve geri sarma ile
Kalan film göstergesi: mekanik sayaç

Olympus AF-1 ile Lomography'ciler tarafından çekilmiş fotoğraflara göz atın:

Krediler: raab_ar-baar, systemdevice, nickpage, philippa, andrewcoconut & m_idea

Bu makalede kullanılan tüm bilgilerin kaynakları: The Shutter Goes Click, Camerapedia, Olympus Global ve What Is a Film Camera sayfalarından alınmıştır.

cheeo tarafından, 2017-04-07 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.
Aleyna Doğan tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler