LomoWall Nedir ve Nasıl Yapılır?

LomoWall tarihimizin önemli bir parçası. Lomography hareketinin başladığı ilk günlerde LomoWall’lar Lomography Congress ve Photokina gibi farklı etkinliklerde renkli fotoğrafları sergilemenin eğlenceli ve farklı bir yöntemiydi. Sonrasında ise LomoWall’lar Lomography Gallery ve Embassy Store’ların yanı sıra ofisler, partiler ve hatta yatak odalarında bile karşımıza çıkmaya başladı.

Peki, bir LomoWall nasıl yapılır? Birkaç arkadaş bir araya gelince çok daha kolay ve eğlenceli olacaktır. O yüzden fotoğraflarını toparla ve dostlarını ara! Hangi fotoğrafların LomoWall’da yer alacağına karar ver. Sonrasında bu fotoğrafları çoğaltman gerekecek.

LomoWall Nasıl Yapılır?

Tabii ki kendi istediğin gibi yapmak en iyisi olacaktır ama stil ya da tema e olursa olsun, eğer LomoWall’un bir bütünlük sağlamasını istiyorsan, sana birkaç tüyomuz olacak. Pro-tüyo: Öncesinde iyi bir planlama ve sabır gerekecek, o yüzden bu işe biraz zaman ayırmaya hazır ol!

Panellerini planla

LomoWall’un hangi boyutta olmasını istediğine karar ver. Eğer büyük bir alanı kaplayacaksan, paneller kullanman. 610 x 910 mm boyutlarında bir panele 81 fotoğraf (9x9) sığacaktır. Toplamda kaç panel kullanacağına karar ver ve kaç fotoğrafa ihtiyacın olacağını hesapla.

Fotoğrafları seç

Genel olarak, birbirini tekrar eden görseller hem güzel görünüyor hem de uzaktan bakıldığında bir desen oluşturuyorlar; bu da görselin tamamının daha etkileyici görünmesini sağlıyor. Duvarda tek bir fotoğrafı kaç kere kullanmak istediğine karar ver. 12 panelden oluşan daha küçük bir duvar yapacaksan, birbirini 6 kez tekrar eden fotoğraflar daha iti duracaktır; daha büyük duvarlar içinse 9 ya da 12 kez kullanmak iyi olur.

Düzenlemeye başla

Eğlence şimdi başlıyor! Fotoğraflarını ayırıp, farklı tasarımlar üzerinde çalışmaya başla. Güzel bir tasarım oluşturmak için fotoğrafları renk, desen ya da detaylarına göre düzenleyebilirsin. Tasarıma uzaktan bakıp, toplu halde nasıl göründüklerine dikkat etmeyi unutma.

Yapıştır

Tasarım içine sindiyse, artık fotoğrafları panellere yapıştırmaya başlayabilirsin. Her zaman sol üst köşeden başlayıp, fotoğrafı sıra sıra yapıştır. Çift taraflı bant bu süreçte çok kullanışlı olacaktır.

İyi eğlenceler!

2017-07-19 #dersler #25thanniversary #25yearsoflomography

Daha İlginç Makaleler