LC-Wide’ın Etinden ve Sütünden Faydalanmak

Krediler: emrekskn

17mm’lik ultra geniş açılı lense sahip LC-Wide ile yapacaklarınız, tıpkı lensi gibi oldukça geniş.

Öyle bir makine düşünün ki ufak, sessiz ve hiçbir şeyi gözünden kaçırmıyor. @nural ‘ın LC-Wide’ı ile çıktığım test sürüşü haftasında onu birçok engelle baş başa bıraktım. Şimdi bu engelleri nasıl aştığına yavaş yavaş tanık olalım.

İlk olarak renkli film olarak Fujifilm C 200 kullandım, ISO’yu ayarladıktan sonra başka hiçbir şeye dokunmadım. Otomatik pozlama yapması sayesinde makine o an için uygun olan değerleri kendisi hesapladı. Bu işi yaparken de hiç hata oluşmadı. 200 ISO film iç mekanlar için pek uygun bir film değil, ancak doğru pozlama ve az el sallanması ile çoğu fotoğrafı kurtardım.

Krediler: emrekskn

Lomography’i keşfettiğimden beri hayalim LC-A+ veya LC-Wide’ı dia bir filmle kullanmaktı. Bunun nedeni makinelerin sağladığı vinyet görünümünü daha güçlü hissedebilmekti.

Krediler: emrekskn

Öyle ki LC-Wide’ı edinir edinmez başka bir makinemde takılı olan Agfa Ct Precisa filmi çıkardım ve ona taktım. Heyecandan ilk makinemle kaç poz çekmiş olduğumu unutmuş olmalıyım ki, birkaç pozu da bilmeyerek üst üste çekmiş oldum.

Krediler: emrekskn

LC-Wide ile çoklu pozlama yapmak aslında göründüğünden de basit. Makinenin hemen altındaki minik tuş sayesinde sınırsız pozlama yapman mümkün.

Krediler: emrekskn

Önerim, 3 pozlamadan fazlasına kaçmamak. Yoksa buna benzer bir sonuçla karşılaşabilirsiniz ve fotoğrafa bakan her kişinin içinden kendine ait bir şeyler gördüğüne tanık olursunuz.

Krediler: emrekskn

Yıllar öncesinden okuduğum bir makale gelecek için bana bir uyarı niteliğindeymiş. Sonuçları alınca daha öncesinde hiç olmadığı kadar kendimi çektiğimi gördüm. Evet ben de artık “obsesif kendini çekme” hastalığına yakalanmıştım.

Krediler: emrekskn

Eğer yeterli ışık olmayan bir yerdeyseniz otomatik pozlama kendini uzun pozlama moduna getirecektir ve artık pozlama sizin ellerinizde olacak. Benim bu özelliği keşfetmem ise, müzede arkadaşıma poz verirken oldu. Bir duvarın önünde sırtımı makineye dönmüş poz verirken kıpırdamamaya özen gösteriyordum. Arkadaşımın ‘ Çekiyorumm’ uyarısından sonra perdenin o kapanma sesini bekliyordum ama o ses bir türlü gelmiyordu. Kıpırdamamaya çalışarak arkadaşıma hala denklanşöre basıp basmadığını sorduğumda, perdenin sesini ikimiz de işitmiştik. Meğersem parmağını o an kaldırmış ve henüz keşfedilmediğini düşünerekten uzun pozlamayı bulmuş olduk.

Krediler: emrekskn

Sonrasında ise belli bir süreden sonra perde kapanmadıysa uzun pozlama yaptığımı bilerek süreleri kafamdan belirledim.

Krediler: emrekskn

İlk başta dediğim gibi, makineyi birçok engelle karşı karşıya getirdim. Uzun pozlamaları ve çifte pozlamaları başarı ile atlatan LC-Wide’ı bu sefer el yapımı bir maskeyle karşı karşıya getirdim. Maskeyi Tura Chrome 100 ISO’luk film ile birlikte kullandım. İlk olarak aklımda filmi bir poz daha fazla pozlamak vardı ama LC-wide’ı en düşük 100 ISO değerine ayarlayabildiğimi gördüm. Kafamda soru işaretleri vardı ama sonuçları alınca tüm sorular aklımdan uçtu.

Krediler: emrekskn

LC-Wide’ da son olarak Fomopan 400 siyah beyaz filmi kullandım. Filmi takarken @oykudevrimdogru ile swap yapma kararı aldık. Her ikimizin de pozları eşit ağırlıkta olsun diye 400 isoluk filmi 800 iso değerinde çektim. Ben ilk olarak LC-Wide ile çekimimi tamamladıktan sonra Devrim La Sardina’ sıyla ikinci pozlamaları gerçekleştirdi.

Krediler: emrekskn

Ufak boyutu sayesinde onu her yere götürdüğümden daha çok fotoğraf çeker oldum. Normalde 1 filmi bitirmem haftaları ayları buluyorken, 1 haftada LC-Wide ile 4 film bitirdim. Bir sonraki doğum günümde ne hediye istediğimi de bulmuş oldum böylelikle. LC-Wide!

emrekskn tarafından, 2017-09-08 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

Lomo LC-Wide

Lomo LC-Wide

Dünyayı geniş açılı bir şekilde kaydetmek istiyorsan, 17mm ultra geniş açılı lens ile dünyanın en geniş açılı lensine sahip 35mm kompakt fotoğraf makinesi tam senlik.

Daha İlginç Makaleler