Engin Güneysu ile Küba Turu

Daha önce Saraybosna fotoğrafları üzerine konuştuğumuz Engin Güneysu, şimdiyse Küba fotoğraflarıyla karşımızda. Bizimle ilk gezisi üzerine izlenimlerini ve Kasım ayında gerçekleşecek olan Küba turunun detaylarını paylaştı.

Çocukluk yıllarından bu yana fotoğrafçılığa ilgi duyan Engin, son 10 yıldır bu işi profesyonel olarak yapıyor ve işlerini son beş yıldır kurucu üyesi de olduğu Agence le Journal üzerinden yapıyor.

Panoramik fotoğraflarıyla tanıdığımız Engin, son iki yıldır bu çalışmalarını edindiği Widelux F7 ile çekiyor. Nisan ayında gerçekleştirdiği Küba seyahatinde de bu makineyi yanından ayırmadı ve Küba'nın otantik doğasını, çektiği panoramik fotoğraflara yansıttı. Kitap projeleri arasına gezileri de sığdıran Engin, önümüzdeki günlerde Küba'yı yeniden ziyaret ediyor ve burada bir tur gerçekleştiriyor olacak.

Nisan ayında yaptığınız Küba gezisi nasıldı? Küba'da çektiğiniz fotoğraflar, sizce oranın ortamını ne kadar yansıttı?

Merhabalar, Küba benim için her zaman çok büyük bir hayaldi yıllar ilerledikçe bu hayal gerçeğe dönüşecek gibi oldu ve ben ilk fırsatta bunu değerlendirdim. Yaklaşık 1 aylık Küba seyahatim boyunca Havana başta olmak üzere Cienfuegos ve Trinidad gibi yerlerde de bulundum. Havana’nın dışındaki yerler daha kırsal ve Küba’yı daha sadelik içinde anlamanıza olanak veriyor, bu yüzde Trinidad seyahatimi olabildiğince uzattım. Fotoğraflarım ile olabildiğince yalın bir anlatım dili oluşturmayı hedeflemişimdir, abartıdan uzak gerçeğin ta kendisi gibi. Tabii ışık ve istediğim anın oluşması için çaba sarf ettiğimi de belirtmeliyim. Küba için bir çok kişiden burası artık Küba değil yorumu duyabilirsiniz, fakat ben de diyorum ki, evet hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağı gibi, Küba’da kırk yıl önceki devrimin başladığı yer değil.

Kasım ayında bir Küba turu ve iPhone fotoğraf atölyesi gerçekleştireceksiniz. Bize bu turdan biraz bahseden misiniz?

Evet bu tur baya spesifik iPhone ile fotoğraf atölyesi yanı sıra kapsamlı bir de Küba keşif turumuz olacak bu etkinliği en özel kılan şey ise atölye ve gezimizin sonunda Havana’da bir mini sergi açacağız. Küba’ya yapacağım ilk tur olacağı için çok heyecanlıyım şimdiden ve katılımcılar ile devamlı iletişim halindeyiz. Onlarda en az benim kadar heyecanlı :)

Kasım ayında gerçekleşecek 10 günlük Küba turu hakkında daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilir, biletler için Düş Patikası sitesine bakabilirsin.

Engin Güneysu ile KÜBA TURU VE IPHONE Fotoğraf Atölyesi
Tarihler: 18 - 27 Kasım 2017
Biletler için: Düş Patikası

Engin Güneysu hakkında daha fazla bilgi için websitesini ziyaret edebilir, onu Instagram ve Twitter hesaplarından takip edebilirsin.

nural tarafından, 2017-09-17 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler