1992'den Trendler: Oduncu Gömleği Aşkına

90'lı yıllar unutulmaz ve inanılmazdır. Lomography ve topluluğun kuruluşunun yanı sıra, birçoğunun zihninde sonsuza değin ses çıkaran popüler kültür ikonları vardı. Oduncu gömleği? Bunun için Nirvana'ya teşekkür etmelisin.

90'lı yıllar grunge yılıydı ve 1991'de Nirvana, karışıklık yaratan "Nevermind" adlı ikonik albümü piyasaya sundu ve en önemlisi o yıllara oduncu gömlekleri damgasını vurdu. İlerleyen zamanda, 1992 yılının poster çocukları oldular.

Bu kare desenli kıyafet genellikle kırmızı ve siyah renkte çıktı ve 90'lı yıllarda gençlik kültürünün temel unsurlarından biriydi. Çocuklara anti-otorite duygusu verdi, 80'lerin kabarık, neon renkli modasından ayrıldı. Oduncu gömleği gibi grunge, disko ve synth müziğine antitez olarak ortaya çıktı.

Tüm estetiği çivilemek için, biri dağılmayan bir usta olmalı. Asla bakım yapmamak için. Alaycılık hiç bu kadar güzel görünmedi!

Krediler: lomographics, patrix, jfeldman211, knalbert, blue071 & roxyvonschlotterstein

90'larda oduncu gömleği giydin mi? Günümüzde hala giyiyor musun? Görüşlerini bizimle yorum olarak paylaş!


Lomography'nin 25. yılını kutlarken, bu durdurulamaz devrimin bir parçası olmanı istiyoruz. Lomography'nin 25 Yılı resmi sitesine göz at! Ayrıca sosyal medyada bizi takip etmeyi unutma! Partilerden sergilere, hediyelerden, daha fazlasına kadar hala gelecek tonlarca kutlama var! Sahip olmak isteyeceğin en heycan verici Lomo aksesuarları için takipte kal!

2017-09-19 #kültür

Daha İlginç Makaleler