Paris'in Paten Kızları: Lomo'Instant Square ile İlk İzlenimler

Paris'in Paten Kızlarından Margaux Pendelio ve Cédric Hervaud'a Lomo'Instant Square'i ödünç verdik. İşte, kare deneyimlerini bizimle paylaşıyorlar!

Paris'teki l'Aérosol'da paten derbisi atölyesi sırasında Cédric tarafından çekilen fotoğraf.

Merhaba Margaux ve Cédric bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Margaux: Selam! Ben Margaux, 30 yaşındayım. Paris'te yaşıyorum grafik ve film tasarımcısıyım. Aynı zamanda Paris paten kızlarında oyuncuyum.

Cédric: Hey! Ben Cédric, 40 yaşındayım. Paris Paten Kızlar'ında gönüllü fotoğrafçıyım ve iç editörüyüm.

Paris Paten Kızları'yla hikayeniz nedir?

Margaux: Paris Paten Kızları'yla 4 yıl önce ilk defa Slip It adlı şampiyonada tanıştım. Paris Paten Kızları'yla Quedalles takımı oynuyordu. O sırada Roller Derby Rennes'in bir parçasıydım. Daha sonra, Fransız şampiyonluğunun eşdeğer olan Fantastic 8 gibi bir çok olayda tekrar bir araya geldim. İki yıl önce Paris'e taşındım ve hemen Paris Paten Kızları'nın bir parçası olmak için başvurdum. Sans-culottes takımında (C Takım) oyuncu olarak başladım ve daha sonra Quedalles adlı B Takımına girdim. Kendimi aşmak için beni zorlayan rekabetçi bir ruhla müthiş insanlarla muhteşem bir lig keşfettim. Tek kelimeyle, bu bir tutku!

Cédric: İki yıl önce Paris'teki paten gezisi sırasında bazı oyuncularla konuştum ve daha sonra roller derbi hakkında bazı bilgiler aradım. Bunun fotojenik bir spor olduğunu fark ettim ve iki Parisli ligle temasa geçtim. Önce bir atölye çektim ve sonra Paris Paten Kızları'yla birlikte Metz, Nantes, Toulouse'dan Miami, Manchester, Malmö'ye gitmeye başladım ...

Paris'teki l'Aérosol'da roller derbi atölyesi sırasında Cédric tarafından çekilen fotoğraf.

Neden roller derbisi?

Margaux: Spor faaliyetleriyle hep ilgiliydim. Basketbol, hentbol ve atletizm ile uğraştım, ancak sağlık sorunları nedeniyle birkaç yıl durmak zorunda kaldım. 23 yaşındayken tekrar başlamak istedim. Ve farklı bir spor arıyordum, ama bir takım sporu. Bir arkadaşım Roller Derbi Rennes'in bir oyuncusuydu ve bana çok şey anlattı, çok eğlenceliydi. Ve tabii ki, Bliss ... filmini gördüm.

Cédric: Çünkü çok sayıda spor takımı ve paten yaptım. Aynı zamanda, diğer tutkularımı da canlı tutmamı sağlıyor: fotoğrafçılık! Fotoğrafçılıkla roller derbini karışımı lige ve spora çok yardımcı oluyor, insanlara sporu tanıtıyor ve bir iletişim yolu oluyor, nede olsa Fransa'da daha yeni. Bana göre, diğer spor dallarında nadiren karşılaştığımız güçlü bir aile ruhu buldum - henüz dörtlü bisiklete başlamamış olsam da. ;)

Paris'teki l'Aérosol'da roller derbi atölyesi sırasında Cédric tarafından çekilen fotoğraf.

Yaptınız şeyi yapmak isteyen insanlara ne önerirdiniz?

Margaux: Peşinden gidin ve asla vazgeçmeyin! Başlangıçta paten biraz zor olabilir, ancak bir noktada her şey daha da kolaylaşıyor ve bu noktadan sonra hızlı ilerleme kaydedebilirsiniz. Roller derbisi, bir sürü kızın (ve oğlanların) kendilerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olan eksiksiz bir spordur. Bir sürü değişik insanlarla tanışıyorsunuz. Takıma katılacağımızda hepimiz farklı sebepleri vardı, ama hepimiz aynı nedenlerle kalıyoruz: uyum, kendimizi ve eğlenceyi mükemmelleştiriyoruz. Roller derbisinde oynamak, bir ailenin parçası olmak demek.

Cédric: Bir ligle iletişime geçmek! Bundan sonra, işlerimizi devam ettiren yatırımlar ve tutku yanı sıra işler zamanında gelecektir!

Paris'teki l'Aérosol'da roller derbi atölyesi sırasında Cédric tarafından çekilen fotoğraf.

15 yaşındaki kendine ne gibi bir tavsiyede bulunurdun?

Margaux: Bir şeye karar vermek için 2 yıl bekleme!

Cédric: Dörtlü bisikleti dene!

Fotoğrafçılık senin için ne?

Margaux: Bu bir zevk. Fotoğrafları işim yüzünden seviyorum, fotoğrafçılık bunun bir parçasıdır (yalnızca amatör olsam bile). Analoğa dijitalden daha duyarlıyım, çünkü fotoğrafları geliştirmem gerektiğini seviyorum. Baskılarımı almak için laboratuvara gitmek zorunda olduğum anı seviyorum. Fotoğraflarım harika olacak mı? İstediğim sonucu elde etmeyi başardım mı? Ve ayrıca, unuttuğum bazı fotoğrafların keşfedilmesinin keyfini yaşıyorum. Çoğu zaman, fotoğraflarımı geliştirmem çok zaman alıyor, bu yüzden sürpriz giderek büyüyor!

Cédric: Tutku ve bir anı yakalamak ve iletmek için bir yol, duygular ...

Fotoğraf Margaux tarafından bir Pazar öğleden sonra arkadaşlarıyla birlikte çekildi.

Daha önce Lomography fotoğraf makineleriyle çekim yapmış mıydın?

Margaux: Evet, Fisheye ve SuperSampler kullandım.

Cédric: Hayır.

Şipşak fotoğrafçılıkta neyi seviyorsunuz?

Margaux: Fotoğrafı elinde tutup arkadaşlarınıza gösterebilmeniz çok eğlenceli bir şey. Ve ayrıca, kullanımı çok kolay!

Cédric: Fotoğraf paylaşma ve tartışma imkanı. Dijital fotoğrafları çekiyorum ve fotoğraflarımı bir ekran veya e-posta ile paylaşabiliyorum ancak şipşak fotoğraflarla karşılaştırıldığında bu hoş değil. Ayrıca, daha fazla konsantre olmam gerektiğini veya kusurları kabul etmem gerektiğini çok beğendim, şipşak fotoğrafçılık alanında ilginç bir şey.

Fotoğraf Margaux tarafından bir Pazar öğleden sonra arkadaşlarıyla birlikte çekildi.

Lomo'Instant Square hakkında ne düşünüyorsun?

Margaux: Çoklu pozlama moduyla oynamaktan hoşlandım, onunla gerçekten güzel sonuçlar alabileceğinizi fark ettim. Ayrıca oldukça orijinal olan kare biçimi beğendim. Ve filtrelerle oynamayı sevdim, gerçekten eğlenceli.

Cédric: Kare format çok özgün ve çok güzel bir retro yön getiriyor. Çoklu pozlamayla ve renkli filtrelerle sağlanan imkanlar: yaratıcılığımızla mücadele etmek ve benzersiz şipşak fotoğraflar oluşturmak için harika bir yol.

Fotoğraf Margaux tarafından bir Pazar öğleden sonra arkadaşlarıyla birlikte çekildi.

Paris Paten Kızlar'ında yeni olan şey ne ve bu zamana kadar olan en çılgın projeniz neydi?

Margaux: Şu anda Pittsburgh'tan gelen bu röportaja cevap verirken aslında en çılgın projemizin tam ortasındayız! A Takımımız All Stars, WFTDA play-off'larına katılan ilk Fransız ekibidir! Frenchies'in neler yapabileceğini göstermek için harika bir fırsat ve umarız bunu gösterebiliriz. Ayrıca, Paris'teki l'Aérosol'da düzenlediğimiz atölyelerimiz var, yeni insanlar yetiştirmek ve eğlendirmek harika! Gelecekteki oyun sezonumuz hakkında haberler almak için bizi Facebook tan takip edebilirsiniz!

Cédric: Margaux çoktan çok söyledi ;) ! Tutkulu olmayı ve tutkuyu paylaşmayı da ekleyeceğim! Ve neden bu tutkuyu fotoğraf yoluyla daha geniş kitlelerle paylaşmayalım!

Fotoğraf Margaux tarafından bir Pazar öğleden sonra arkadaşlarıyla birlikte çekildi.

Paris Paten Kızları'nı destekle ve bu fantastik Pittsburgh yolculuklarında onlara crowdfunding page ile yardımcı ol!

2017-09-22 #insanlar

Daha İlginç Makaleler