LomoAmigo: Eray Özden

Genç LomoAmigo'muz Eray, seyahatlerine eşlik eden Sprocket Rocket makinemizle yaptığı çekimleri bizimle paylaştı ve sorularımızı cevapladı. Bu maceraya ortak olduğumuz için çok heyecanlıyız!

1- Merhaba Eray, bize biraz kendinden bahseder misin?

Merhabalar, ben Eray Özden. 1995 yılında Antalya’da doğdum, üniversite eğitimime kadar yaşamıma Antalya’da devam ettim. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünü kazanıp, İstanbul’a yerleştim. Şu anda hayatımı İstanbul’da devam ettiriyorum.

2- Lomography ile nasıl tanıştın? Bizimle tanışma hikayeni paylaşır mısın?

Lomography ile tanışmam tesadüfi bir şekilde, Erhan Baran adlı fotoğrafçı bir arkadaşım sayesinde oldu. Çıkacağım bir gezi için makine bulma arayışındayken, “hadi gel bir de Lomography’e bakalım” demesi üzerine tanışmış oldum.

3- Yakın zamanda Avrupa’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan bir yolculuk yaptın. Bize biraz bu seyahatten bahseder misin?

Oldukça farklı tecrübeler edindiğim, bol bol sorgulama fırsatına sahip olduğum ve tamamen kontrolüm dışında bir mekandan başka bir mekana sürüklenebildiğim bir yolculuk oldu.

4- Sprocket Rocket ile çekimler yaptın. Lomography’nin bu panoramik modeli ile çekim yapmak nasıldı?

Açıkçası makineyi daha önce görmemiş ve kullanmamıştım. Ama kesinlikle söyleyebilirim ki doğru makineyle yola çıkmışım. Makinenin hafifliği, kolay kullanımı, panoramik çekim yapabilmesi, çoklu pozlama imkanı sunması ve film deliklerine kadar negatifin yanmasına olanak vermesi büyük avantaj. Bu nedenle Sprocket Rocket geziler için oldukça ideal bir makine. Kendisini kullanmaktan oldukça keyif aldım.

5- Çektiğin fotoğraflar arasında en çok hoşuna giden hangisi oldu? Bizimle bu fotoğrafın hikayesini paylaşır mısın?

Köln sokaklarına bisikletle dolaşırken şehirden uzaklaştığım bir anda orman yolunun büyüsüne kapılıp rotamı oraya çevirmiştim. Orman yolunun sahil ile kesiştiği noktada dengemi kaybedip sahilde sakince oturan 3 arkadaşın ortasına düşmemle birlikte onlarla arkadaş olmuştum. Tanıştığım insanların enerjileri çok hoşuma gittiği için bu fotoğrafı çektim ve tabii ki bisiklet arkada görülebiliyor :)

6- Çekimleri yaptığın Sprocket Rocket’ı daha önce kullanmamış olanlara ya da yeni başlayanlara neler önerirsin?

Sprocket Rocket kendine has tarzıyla gerçekten eşsiz bir makine. Kurgusal fotoğraflar çekme arayışından uzaklaşıp, spontane görüntüler yakalamaya daha müsait. Ancak, diyafram ayarının sınırlı olmasından kaynaklı olarak kesinlikle gün ışığında çekimler yapılmalı, düşük ışığın olduğu ortamlardaki sonuçlar sizleri tatmin etmeyebilir.

Lomography Türkiye ekibi olarak bize zaman ayırdığın için teşekkür ederiz.

yagmurblt tarafından, 2017-11-19 tarihinde ve #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler